Vacature monteur machinebouw vlakbij Leeuwarden vanaf 1 augustus 2022

De machinebouw is een afwisselende sector in de techniek die dringend nieuwe monteurs nodig heeft. Heb je ervaring in sleutelen aan machines, constructies of andere technische producten dan kun je altijd contact opnemen met Technicum. In de omgeving van Leeuwarden is Technicum namelijk op zoek naar meerdere monteurs die op basis van technische tekeningen machines kunnen samenstellen. Dit gebeurd doormiddel van uitneembare verbindingen die uit bouten en moeren bestaan. Er komt niet veel laswerk aan de orde maar als je een beetje kunt lassen dan is dat helemaal mooi meegenomen. De machines die worden gemaakt zijn voor verschillende sectoren bestemd. Hierbij kun je denken aan de voedingsmiddelensector maar ook aan de verpakkingsindustrie. Het opbouwen van de machines gebeurd in teamverband waardoor je elkaar kunt ondersteunen en van elkaar kunt leren.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze vacature heb je ervaring nodig in het samenstellen of opbouwen van constructies, machines of werktuigen. Een jaar of twee ervaring is echter voldoende omdat je het werk in de praktijk verder leert. Bovendien kun je in deze functie ook nog een opleiding of training volgen. Hiervoor heb je echter wel minimaal een technische opleiding op niveau 1 nodig. Dan kun je namelijk meteen met niveau 2 in BBL starten. Heb je al wat meer ervaring dat is dat helemaal perfect dan kun je meteen meer verantwoordelijkheid dragen in de functie en wordt je in het complexere werk ingezet. Een rijbewijs heb je niet nodig zolang je maar bereid bent om met openbaar vervoer te rijden.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar Technicum de vacature van heeft ontvangen is een middelgroot bedrijf in de techniek. Het bedrijf heeft ongeveer 25 tot 30 werknemers in dienst waarvan ongeveer 5 op kantoor werken en de rest in de werkplaats. Het bedrijf maakt haar producten met name voor andere producenten in de werktuigbouwkunde. Hierbij kun je denken aan complete machines maar ook aan halffabricaten. De werknemers in het bedrijf kunnen verschillende functies uitoefenen van lassers, verspaners, constructiebankwerkers tot machinebouwers. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen en te specialiseren. Het bedrijf is gevestigd in de omgeving van Leeuwarden en is goed bereikbaar vanuit Drachten, Hallum, Dokkum, Franeker en Akkrum.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris van een machinebouwer die over voldoende ervaring beschikt ligt rond de 2500 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer je kunt verdienen. Als aankomend monteur zal je salaris eerst wat lager liggen maar krijg je wel de ruimte om jezelf te ontwikkelen met bijvoorbeeld opleidingen zoals een BBL traject. Je krijgt reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer die je aflegt voor woon-werkverkeer. In eerste instantie werk je op basis van een tijdelijk contract. Dit kan worden omgezet in een vast contract bij goed functioneren.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature dan kun je reageren via de knop vacatures in de menubalk. Dan kom je in contact met Technicum. Vanuit Technicum wordt je verder geholpen bij een sollicitatie.