Vacature leerling monteur carrosseriebouw omgeving Leeuwarden vanaf juli 2022

Heb je ervaring in het repareren van auto’s, scooters of andere voertuigen en wil je graag aan de slag met het grotere werk? Wordt dan carrosseriebouwer! In dit leertraject leer je alle werkzaamheden die aan de orde komen bij het bouwen en onderhouden van vrachtwagens. Het gaat hierbij met name om de montage. Hierbij kun je denken aan frames, spatborden, verlichting maar ook aan hydraulische componenten zoals hydraulische slangen, koppelingen en ventielen. Het bedrijf maakt ook hydraulische kranen vast op het achterdek van vrachtwagens. Het bedrijf geeft aankomende vakkrachten alle mogelijkheden de mogelijkheid om samen met ervaren monteurs te werken. Op die manier kun je veel van je collega’s leren. Je kunt als leerling carrosseriebouwer een opleiding volgen op basis van BBL maar je kunt er ook voor kiezen om dit vak te leren in de praktijk.

Welke ervaring heb je nodig?

Het is vooral belangrijk dat je handig bent en ervaring hebt in het sleutelen aan machines en voertuigen. Je moet een beetje tekeningen kunnen lezen en je moet snel kunnen schakelen tussen werkzaamheden. Je werkt namelijk in de praktijk aan verschillende onderdelen van een vrachtwagencarrosserie. Het is belangrijk dat je leergierig bent en dat je goed kunt samenwerken met collega’s. Van je collega’s kun je namelijk heel veel leren. Je hebt geen rijbewijs nodig maar eigen vervoer is wel handig als je uit de buurt van Leeuwarden woont.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je aan de slag kunt als leerling carrosseriebouwer is een toonaangevend bedrijf in de bouw van vrachtwagens. Het bedrijf bedenkt en repareert verschillende vrachtwagens, vuilniswagens, veegwagens en andere voertuigen. De voertuigen verschillen en de technieken ook. Dat zorgt voor veel afwisseling in de praktijk. Deze afwisseling is noodzakelijk omdat het bedrijf inspeelt op de ontwikkelingen van de markt. Transportbedrijven vormen de grootste klantengroep van het bedrijf. Daarnaast zijn ook gemeenten en andere bedrijven klant van deze carrosseriebouwer. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden maar ook vanuit Hallum, Dokkum, Sneek, Harlingen en Franeker. Dat is natuurlijk afhankelijk van eigen vervoer of de aansluiting met openbaar vervoer.

Arbeidsvoorwaarden

Een leerling carrosseriebouw zal in eerste instantie een salaris verdienen rond de 2300 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit salaris is afhankelijk van de leeftijd van de leerling, de vooropleiding en de werkervaring die in de sector is opgebouwd. Als je een opleidingstraject wil volgen in het kader van BBL dan kun je deze trajecten volledig vergoed krijgen. Je kunt dus werken en leren, geld verdienen en tegelijkertijd een vak leren. Een ideale combinatie waarbij Technicum jou kan begeleiden. Je ontvangt bovendien een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. Verder krijg je reiskostenvergoeding tegen 0,19 per kilometer woon-werkverkeer.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature dan kun je direct solliciteren via de knop vacatures Technicum in de menubalk.