Technicum ONE zoekt mensen die een technische opleiding willen volgen vanaf juli 2023

Wil je graag in de techniek aan de slag maar heb je nog geen ervaring in de techniek? Dan is een Technicum ONE opleiding voor jou een ideale oplossing. Doormiddel van Technicum ONE kun jij jezelf ontwikkelen tot een technisch vakman of vakvrouw. Tegenwoordig weten steeds meer mensen de weg naar Technicum te vinden als ze graag aan de slag willen in de techniek. Technicum heeft een prachtig opleidingsprogramma waarin iemand die geen technische kennis heeft opgeleid kan worden tot een elektromonteur, installatiemonteur, mechtronicamonteur of monteur in de zonnepanelen. Allemaal technische richtingen waarin veel vraag is naar technisch personeel. Kortom doormiddel van een Technicum ONE opleiding kun je een eerst stap zetten in de richting van een technische loopbaan.

Vraag naar technisch personeel

De vraag naar technische personeelsleden blijft toenemen in Nederland. Toch zijn er in Nederland nog tienduizenden mensen werkloos. Een groot aantal van deze groep werklozen heeft moeite met het vinden van een passende baan. Dat komt omdat ze een loopbaan hebben gehad waarin ze te weinig aansluiting hebben met de wensen die bedrijven benoemen in vacatures. Er wordt ook wel gesproken van een zogenaamde mismatch op de arbeidsmarkt. Vraag en aanbod zijn op de arbeidsmarkt niet in balans. Voor mensen die de overstap willen maken naar de techniek worden steeds meer mogelijkheden geboden. Bedrijven zijn bereid om concessies te doen aan hun eigen eisen in de vacatures. Ze willen ook aankomende vakkrachten een kans geven om in de techniek aan de slag te gaan. Daarvoor zijn natuurlijk inwerktrajecten nodig.

Technicum ONE

Op dit gebied kan Technicum een uitstekende oplossing bieden met haar ONE trajecten. Omdat de vraag naar technisch personeel veel groter is dan het aanbod hebben mensen echt wat kiezen. Ze kunnen kiezen uit een aantal belangrijke branches. Hierbij kun je denken aan de metaaltechniek, waaronder de werktuigbouwkunde maar ook aan allemaal functies in de bouw en installatietechniek. Omdat Nederland veel investeert in de verduurzaming kunnen veel mensen in de bouw aan de slag in woningisolatie maar ook in het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen. Maar hoe kun je in deze mooie werkzaamheden aan de slag als je hiervan geen kennis hebt? Dat is een vraag die beantwoord kan worden door Technicum. Neem vrijblijvend contact op met Technicum via de knop BBL Technicum om meer te weten te komen over jouw mogelijkheden om aan de slag te gaan in een Technicum ONE opleidingstraject.