Een BBL opleiding is een effectieve weg naar de techniek in 2018

Er heerst een krapte op de arbeidsmarkt in 2018. Dat betekent dat er dit jaar veel vacatures zijn maar nauwelijks ervaren technische arbeidskrachten om deze vacatures in te vullen. Er zijn echter nog wel verschillende werkzoekenden in Nederland die een niet-technische achtergrond hebben. Een aantal van hen komt moeilijk aan het werk. Dat zorgt er voor dat er oplossingen bedacht moeten worden. Er is meer aandacht voor de ontwikkeling van aankomend technisch personeel. Daarbij is een BBL opleiding een effectief middel gebleken.

Erkende leerbedrijven
Veel erkende leerbedrijven bieden BBL opleidingen aan. Dat kunnen BBL opleidingen zijn in de installatietechniek of in de elektrotechniek zoals AMSI en MSI. Ook in de metaaltechniek worden verschillenden BBL opleidingen aangeboden. Een populaire opleiding is bijvoorbeeld mechatronica maar ook werktuigbouwkunde en verschillende opleidingen op het gebied van verspaning en constructiebankwerken worden in de praktijk veel gebruikt. Er zijn steeds meer technische sectoren die specialistische BBL opleidingen kunnen aanbieden omdat het opleidingsaanbod van ROC’s en andere mbo opleidingsinstellingen steeds beter wordt aangepast op de behoefte van technische bedrijven in de praktijk.

BBL is er voor alle leeftijden
Sommige mensen denken wel eens dat BBL alleen voor jongeren of jongvolwassenen is, dat is echter niet het geval. Ook oudere werkzoekenden kunnen voor een BBL opleiding in aanmerking komen. Vaak wordt dan wel gekeken naar de cv van de werkzoekende. Het is natuurlijk wel van belang dat iemand bewust kiest voor een specifiek technisch beroep en daarvoor een BBL opleiding gaat volgen. Affiniteit met een bepaalde technische sector wordt vaak wel als eis of voorwaarde gesteld. Tijdens een BBL traject investeert een opleidingsinstituut en een erkend leerbedrijf vaak veel geld en tijd in de ontwikkeling van kandidaten tot vakspecialisten. Daarbij wordt vooral gekeken naar het potentieel dat iemand heeft om in een bepaalde beroepsgroep succesvol te worden. Deze potentie is in feite een opsomming van de kennis en vaardigheden die een bepaald persoon heeft in combinatie met een goede motivatie.

Aanmelden voor BBL
Je kunt jezelf op verschillende manieren aanmelden voor BBL. Dat kan ook via deze website door het aanmeldformulier in te vullen en in te sturen. Technischwerken.nl werkt met Technicum samen op het gebied van opleidingen. Als je het aanmeldformulier invult zal een opleidingsdeskundige van Technicum contact met je opnemen en een afspraak met je maken voor een vrijblijvend opleidingsadvies in de techniek.