Na de bouwvak 2018 aan de slag in de techniek of de bouw?

De bouwvak is van oudsher een periode dat de bouw stil ligt en de bouwvakkers vakantie kunnen nemen. Dit is echter in veel gevallen al lang niet meer aan de orde. De bouw ligt niet meer stil in de bouwvak. Dat kan ook niet meer want bouwbedrijven hebben het smoordruk in Nederland. Ze kunnen de opdrachten nauwelijks afronden met hun eigen personeel en hebben daarom veel vacatures open staan. Hierbij kun je denken als vacatures voor timmermannen maar ook voor elektromonteurs, installatiemonteurs en ander bouwpersoneel.

Vacatures in de techniek en bouw
Ook in de techniek is het druk. Veel metaalbedrijven gaan ook in de bouwvak door met het produceren van machines en constructies. In de jachtbouw en scheepsbouw wordt het ook drukker. Er zijn veel vacatures in de bouw en de techniek. De meeste bouwbedrijven en technische bedrijven hebben hun vacatures breed uitgezet op jobboards, vacaturekranten en andere wervingskanalen. Ook worden steeds vaker technische uitzendbureaus benaderd om mee te helpen met het bemiddelen op de arbeidsmarkt. De meeste bedrijven in de techniek zijn VCA gecertificeerd daarom kiezen ze vaak een VCU uitzendbureaus waar intercedenten werken met VIL VCU certificaten zodat niet alleen naar de techniek wordt gekeken maar ook naar de veiligheid.

BBL opleiding
Na de bouwvak wordt er vaak weer nieuw personeel aangenomen door veel technische bedrijven en bouwbedrijven. Als je interesse hebt is het verstandig om zo snel mogelijk te reageren. Voor mensen die geen kennis en ervaring hebben in de bouw en de techniek is er ook een mogelijkheid om je via een BBL traject te ontwikkelen tot vakkracht op de bouw. Voor het aanmelden voor een BBL in de bouw en de techniek kun je hier klikken voor het aanmeldformulier. Dit aanmelden is kosteloos en vrijblijvend. Het aanmeldformulier komt binnen bij Technicum uitzendbureau. Deze uitzendorganisatie heeft contact met honderden erkende leerbedrijven in Nederland en kan daardoor een goed advies uitbrengen voor BBL opleidingen die veel gevraagd worden door werkgevers op de technische arbeidsmarkt.