Uitzendbureaus zoeken technisch personeel in de bouwvak 2018

De bouwvak is al lang niet meer een periode waarin de bouw helemaal stil ligt. In plaats daarvan gaan veel bouwprojecten in deze periode gewoon door. Dat betekent dat veel bouwvakkers en ander technisch personeel in deze periode ook gewoon door moeten werken. Elektromonteurs, installatiemonteurs, timmermannen en metselaars zijn allemaal hard nodig op de bouw want het is druk. Bouwondernemingen in Nederland merken dat er steeds meer bouwopdrachten binnen komen. Dat is niet verwonderlijk want de economie trekt aan maar de hypotheekrente blijft desondanks kunstmatig laag vanwege het beleid van de Europese Centrale Bank.

Vacatures in de bouw
Uitzendbureaus krijgen van bouwondernemingen veel vacatures binnen maar merken dat er moeilijk personeel gevonden kan worden voor het invullen van de openstaande functies bij bouwbedrijven en installatiebedrijven. Hoewel er geen officiële bouwvak is hebben wel veel bouwvakkers vrij genomen in de zomervakantieperiode. Dat zorgt er voor dat er in de bouw in de zomer extra personeelstekorten zijn. Om die reden zoeken technische uitzendbureaus die VCU gecertificeerd zijn voor hun opdrachtgevers tijdelijk personeel. Bouwpersoneel kan via uitzendorganisaties op uitzendbasis een oplossing vormen voor het wegwerken van piekperiodes of het opvangen van vakanties.

Aanmelden voor BBL in de bouw
Omdat het ook na de bouwvak druk is in de bouw kunnen veel tijdelijke bouwvakkrachten na de bouwvakperiode vaak doorwerken in de bouw. Dat zorgt er voor dat de bouwvakperiode een ideaal instapmoment is voor mensen die langdurig aan de slag willen in de bouw. Via BBL trajecten worden door erkende leerbedrijven en uitzendbureaus in de bouw opleidingsprogramma’s aangeboden. Met deze opleidingsprogramma’s kunnen ook mensen zonder bouwachtergrond zich ontwikkelen tot ervaren bouwvakker. VCU uitzendbureau Technicum kun je gratis een aanvraag voor een BBL opleiding indienen doormiddel van het aanmeldformulier.