Technisch personeel is lastig te vinden in de bouwvak van 2018

Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van technisch personeel in 2018. In 2016 en 2017 was er al een duidelijke stijging merkbaar in de vraag naar technisch personeel. Veel werkzoekenden met een technische achtergrond of technische werkervaring hebben in 2016 en 2017 al een baan gevonden. Het beschikbare personeel op de arbeidsmarkt in 2018 blijkt een minder goede aansluiting te hebben bij de meeste technische functies.

Bedrijven moeten daarom andere oplossingen aanwenden om de vacatures in te vullen en de werkdruk voor de overige werknemers te verlichten. Ook in de bouwvak van 2018 is er weinig technisch personeel op de arbeidsmarkt beschikbaar gekomen. Ook de meeste technische uitzendkrachten kunnen in de bouwvak doorwerken als ze dat willen of ze kunnen na de bouwvak weer bij hun oude opdrachtgever terugkomen om hun dienstverband voort te zetten. Er is extra instroom nodig van technisch personeel.

BBL opleidingen

Bedrijven zijn in 2018 volop bezig met het opleiden en ontwikkelen van personeel. Werkzoekenden die graag in de techniek aan de slag willen maar niet over de gewenste vooropleiding beschikken en geen werkervaring hebben in de techniek maken in 2018 toch nog kans op een technische BBL opleiding. Bedrijven kijken namelijk steeds meer naar motivatie en affiniteit met techniek. Werkzoekenden die graag aan de slag willen in de techniek of bouw kunnen in 2018 de kans grijpen om de omscholing of bijscholing te verwezenlijken die ze nodig hebben om een loopbaan in de techniek voort te zetten.

VCU uitzendbureaus
Niet alleen reguliere technische bedrijven zoals installateurs en bouwbedrijven investeren in BBL opleidingen. Steeds meer technische uitzendbureaus die VCU gecertificeerd zijn ontwikkelen werkzoekenden met BBL opleidingen richting een technisch beroep. Uitzendbureaus waaronder Technicum investeren niet alleen in opleidingen en trainingen maar geven ook nog een loopbaanadvies. Veel werkzoekenden willen wel aan de slag in de techniek maar weten eenvoudigweg niet welke technische opleiding ze moeten gaan doen. De techniek en bouw zijn namelijk grote omvangrijke sectoren waarin heel veel verschillende functies en vacatures aanwezig zijn. Een goed advies is belangrijk. Meld je daarom aan voor een vrijblijvend adviesgesprek via het aanmeldformulier door hier te klikken.