Robotfabrikant Boston Dynamics wil vanaf 2019 jaarlijks duizend SpotMini robothond verkopen

De robotfabrikant Boston Dynamics wil de productie en verkoop van robothonden gaan opvoeren. Per jaar wil het bedrijf duizend exemplaren van de robothond SpotMini gaan verkopen. Dit bericht werd door Boston Dynamics bekend gemaakt aan Inverse. Het bedrijf Inverse zal belast worden met de productie van duizend robothonden per jaar. De opschaling van de productie zal plaatsvinden vanaf juli 2019.

Robothond SpotMini
De robothond SpotMini is het kleinste robothondenmodel dat het bedrijf heeft ontwikkeld. De toepassing van de robothond is breed. Boston Dynamics-oprichter Marc Raibert noemt vier verschillende situaties waarin de robothond zou kunnen worden ingezet. De robothond zou geschikt zijn voor taken in de bouw, voor bezorging, in de beveiliging maar ook als thuishulp. De opschaling van de productie is fors. Momenteel zijn er in totaal tien exemplaren van de SpotMini gebouwd. Aan het einde van 2018 zullen er een paar honderd SpotMini’s klaar zijn. De aanschafprijs van de robothond werd echter niet bekend gemaakt door Boston Dynamics.

Eigenschappen van de SpotMini robothond
De SpotMini is een kleine robothond en weegt bijna dertig kilo. De hond wordt elektrisch aangedreven en kan ongeveer anderhalf uur bewegen op een volledig opgeladen accu. Op dit moment heeft de robothond een speciale arm met daaraan een grijper waarmee het iets beet kan pakken. Er zullen meer varianten worden ontwikkeld waardoor er in de toekomst waarschijnlijk ook robothonden zijn die elektrische gereedschappen kunnen bedienen of uitgerust worden met een camera. In 2017 kwam het bedrijf Boston Dynamics in handen van het Japanse techbedrijf Softbank. Daarvoor was het bedrijf lange tijd onderdeel van Google-moederbedrijf Alphabet.