ABN AMRO: tekort aan technisch personeel remt groei in bouw en techniek in 2018

Verschillende sectoren hebben in Nederland te maken met een personeelstekort. Met name in de bouw en de techniek zijn veel vacatures open gezet voor technisch personeel maar deze worden in de praktijk nauwelijks ingevuld. Economen van ABN AMRO voorzien voor 2018 dat de bouw, de industrie en de horeca een groei doormaken. Deze groei zal volgens de ABN AMRO “nog mooier zijn als de beschikbare vacatures sneller werden ingevuld”.

Bouwsector kampt met personeelstekort
Uit het nieuwe sectorenrapport van ABN AMRO blijkt vooral dat de bouwsector te maken heeft met een personeelstekort. Kenners van de ABN AMRO hebben berekend dat de bouwsector een groei zal doormaken van 4,5 procent in 2018 en een groei van 4 procent in 2019. Het herstel van de bouwproductie had echter nog sneller kunnen wezen volgens de ABN AMRO maar dan moest de bouwsector een oplossing vinden voor het personeelstekort. Ongeveer twintig procent van de bouwbedrijven heeft te maken met een zogenaamd belemmerend personeelstekort. Dit hebben de annalisten van de ABN AMRO genoemd in het rapport.

Weinig instroom nieuw bouwpersoneel
Tijdens de economische crisis hebben veel bouwbedrijven te maken gehad met een terugloop in opdrachten. Doordat bouwbedrijven het minder druk kregen ontstonden er flinke financiële problemen in deze sector. Er werd veel bouwpersoneel ontslagen en er kwamen ook bouwvakkers op straat te staan door faillissementen van bouwbedrijven. Dit zorgde er voor dat veel jongeren geen interesse hadden om een bouwopleiding te volgen. Hierdoor is er nu een tekort aan jong instromend bouwpersoneel op de arbeidsmarkt. Volgens de ABN AMRO zal het wel even duren voordat de personeelstekorten in de bouw zijn opgelost. Dat zorgt op korte termijn voor problemen nu er zoveel nieuwbouwwoningen worden gebouwd.

Technische uitzendbureaus
De ABN AMRO merkt in haar rapport ook op dat uitzendbureaus ook problemen hebben met het vinden van personeel. Uitzendbureaus in de techniek, zoals VCU uitzendbureaus, merken dat ze gemakkelijk vacatures kunnen krijgen van bouwbedrijven en andere technische bedrijven maar dat het vinden van geschikte arbeidskrachten voor deze bedrijven steeds lastiger wordt. De komende jaren blijven voor uitzendbureaus op dit gebied een uitdaging.