BBL opleiding voor toekomstperspectief in de techniek in 2019

BBL opleidingen kunnen een belangrijk middel zijn om iemand meer toekomstperspectieven te bieden in een loopbaan in de techniek. Mensen die geen opleiding hebben gevolgd in de techniek merken dat het vaak moeilijk is om een technische baan te krijgen. Aan vacatures is geen gebrek in de techniek. Installatiebedrijven, bouwbedrijven en bedrijven in de metaaltechniek hebben in Nederland gezamenlijk duizenden vacatures open gezet. Daarnaast hebben ook bedrijven in de industrie en civiele techniek behoefte aan extra personeel. Omdat er te weinig ervaren krachten op de arbeidsmarkt beschikbaar zijn wordt er gekeken naar andere oplossingen.

Omscholing, bijscholing en BBL trajecten behoren steeds vaker tot de mogelijkheden om toch voor een baan in de techniek in aanmerking te komen. Er is in de techniek de komende jaren voldoende werk. Dat zorgt er voor dat er een bepaalde aantrekkingskracht is voor mensen die op zoek zijn naar werk. Het is belangrijk dat er goed wordt nagedacht voordat iemand een BBL opleiding gaat volgen. Er is namelijk nogal wat keus op de markt. Er zijn tientallen BBL opleidingen die gevolgd kunnen worden in de techniek. Niet alle BBL opleidingen bieden veel kans op werk. BBL mechatronica en BBL installatietechniek zijn voorbeelden van BBL opleidingen die zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt.

Ook mensen met een BBL opleiding elektrotechniek kunnen rekenen op veel vacatures waarvoor ze in aanmerking komen. De reden voor de populariteit zijn de ontwikkelingen in de markt. De energietransitie zorgt er namelijk voor dat er een groot tekort is aan elektromonteurs en installatiemonteurs om alle energievoorzieningen te verduurzamen. De automatisering en robotisering in de industrie zorgt er voor dat robotica en mechatronica belangrijker worden op het cv van werkzoekenden in de techniek. Daarom bieden die opleidingen veel loopbaanperspectieven. Geen wonder dat steeds meer mensen een BBL opleiding gaan volgen.