Aanmelden voor BBL opleiding in bouwvak augustus 2019

Hoewel de meeste opleidingsinstituten in de bouwvak van 2019 gesloten zijn is het wel mogelijk om jezelf aan te melden voor een BBL opleiding. Dit kan door op de knop “BBL Technicum” te klikken in de menubalk. Technicum biedt BBL opleidingen aan via verschillende opleidingsinstituten. Technicum is een VCU gecertificeerde technische uitzend- en detacheringsorganisatie en heeft ruime ervaring in het ondersteunen van BBL-ers in hun ontwikkeling tot vakkrachten in de techniek.

Er staan op dit moment veel vacatures bij erkende leerbedrijven open voor BBL-ers. Het aanbod is groot en dat zorgt er voor dat mensen die een BBL opleiding willen volgen wat te kiezen hebben. Naast een erkend leerbedrijf zal de BBL-er ook een opleidingsinstituut nodig hebben en een BBL opleiding moeten kiezen. Dat is niet eenvoudig voor de meeste mensen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende BBL opleidingen. Ook als men de keuze al heeft gemaakt voor de techniek is de keuze nog gigantisch. Er zijn enorm veel verschillende technische sectoren in Nederland. Hierbij kun je denken aan de bouw, installatietechniek, werktuigbouwkunde en industrie. Binnen deze sectoren zijn een grote hoeveelheid aan vaak specialistische functies aanwezig. Een hoop functies zijn bekend maar de techniek is zo breed dat er ook functies zijn waar iemand die zich op een BBL opleiding oriënteert nog nooit van heeft gehoord. Juist daarom is ondersteuning zo belangrijk in de keuze voor de juiste BBL opleiding.

Een BBL opleiding duurt al snel twee tot drie jaar en soms is een complete opleiding van vier jaar gewenst. Het is belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt voor een BBL opleiding in een sector waar uitdagend werk is maar ook voor de toekomst werk blijft. Daarom is de dienstverlening vanuit Technicum voor veel BBLers vaak heel erg gewenst. Samen met een ervaren opleidingsadviseur kan in beeld worden gebracht welke BBL opleidingen er zijn en welke het meest geschikt zijn voor kandidaten. Elke kandidaat verschilt in ervaring, vaardigheden en loopbaanwensen. Voor opleidingen is maatwerk nodig. Heb jij behoefte aan een maatwerk advies voor een BBL opleiding klik dan op de knop BBL Technicum of stuur een bericht via het contactformulier.