BBL opleiding volgen bij een erkend leerbedrijf vanaf augustus 2019

Het is midden in de bouwvak van 2019 en de vakantie is voor veel mensen begonnen of inmiddels alweer geëindigd. De vakantie is een belangrijk periode om tot rust te komen en na te denken over de toekomst. Voor steeds meer mensen blijkt de techniek een interessante toekomst te bieden. Er is namelijk volop vraag naar technisch personeel in verschillende technische sectoren zoals de installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. In deze sectoren zijn ook veel erkende leerbedrijven aanwezig die BBL-ers opleiden tot vakmensen.

BBL is de eerste stap
Een BBL opleiding in de techniek is voor veel mensen een belangrijke eerste stap in een technische loopbaan. BBL is een praktijkgerichte opleidingsvorm van het middelbaar beroepsonderwijs. In de praktijk wordt BBL ook wel werken en leren genoemd en dat is een logische keuze want een BBL opleiding volgt een deelnemer grotendeels in de praktijk tijdens zijn of haar werk. Slechts een klein deel van de tijd wordt op een opleidingsinstituut doorgebracht. Een BBL-er leer het vak door te doen. Bij een erkend leerbedrijf zijn ervaren vakmensen aanwezig die de BBL-er ondersteunen in het leerproces en het arbeidsproces.

Ook een BBL opleiding volgen?
Wil je ook een BBL opleiding in de techniek volgen? Dat is goed mogelijk, ook via deze website. Je kunt jezelf aanmelden voor een BBL opleiding via de knop BBL Technicum. Ook kun je vragen stellen over BBL opleidingen in de digitale omgeving die je ziet als je de knop aanklikt. Eventueel kun je ook het contactformulier van de website gebruiken om je vragen te stellen over een technische BBL opleiding. Twijfel niet langer en kies techniek.