BBL opleiding voor lasser volgen vanaf augustus 2019

Lassers worden volop gevraagd op de arbeidsmarkt. Er staan veel vacatures open voor lassers. Het vak van een lasser is een uniek vak dat in de metaalconstructie, werktuigbouwkunde, scheepsbouw en jachtbouw erg belangrijk is. Ook in de loodsenbouw en carrosseriebouw worden veel lassers ingezet om belangrijke onderdelen van de constructies aan elkaar te lassen. Het maken van een lasverbinding lijkt eenvoudig maar is een specialisme. Daarom hebben de meeste lassers verschillende lasopleidingen gevolgd. Vaak worden lasopleidingen gecombineerd met mbo opleidingen zoals constructie bankwerker lasser. Deze opleiding wordt ook wel in een BBL variant aangeboden en dat is niet verwonderlijk.

Erkende leerbedrijven

Binnen de metaaltechniek zijn verschillende bedrijven gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Dat betekent dat deze bedrijven lassers en andere metaalbewerkers kunnen opleiden tot vakkrachten. Tijdens de BBL opleiding werkt de BBL-er onder toezicht van een ervaren vakkracht, bijvoorbeeld een lasser. Deze ervaren lasser kan de BBL-er de vaardigheden aanleren die een lasser nodig heeft om een goede lasverbinding te maken conform de lasmethodebeschrijving.

Aanmelden voor BBL
Als je interesse hebt in een BBL opleiding voor lastechniek dan zit je op deze website goed. Via de knop BBL kun je jezelf aanmelden voor een BBL opleiding in de lastechniek of andere technische richting. Mocht je nog niet precies weten welke BBL opleiding je wilt volgen dan kun je ook via deze knop je vragen indienen over een eventuele opleiding in de vorm van BBL in de techniek. Een ervaren opleidingsadviseur neemt dan contact met je op om jou te helpen met het vinden van een geschikte opleiding in de techniek bij jou in de buurt.