BBL constructiebankwerker lasser volgen in 2019

In 2019 is de vraag naar vakmensen in de metaaltechniek groot. Een groot aantal bedrijven in de werktuigbouwkunde en staalconstructie is op zoek naar samenstellers en lassers. Een combinatiefunctie tussen samenstellen en lassen vinden de meeste bedrijven ideaal. Een samensteller is een constructiebankwerker die aan de hand van tekeningen een constructie of machine opbouwt doormiddel van hechtlassen. Een aflasser gaat vervolgens de constructie daadwerkelijk in elkaar lassen. Iemand in een zogenaamde combifunctie van samensteller-lasser kan zowel het hechtlassen als het aflassen uitvoeren. Daardoor kan een samensteller-lasser in feite een compleet werkstuk of constructie maken indien het natuurlijk niet te groot is.

Er zijn echter weinig mensen op de arbeidsmarkt beschikbaar die als allround constructiebankwerker lasser ingezet kunnen worden. De meeste werkzoekenden die deze achtergrond hebben konden de afgelopen jaren een geschikte baan vinden. Daardoor zijn bedrijven op zoek naar nieuwe instromers. Deze instromers moeten echter wel worden voorzien van de nodige vakkennis. Daarom worden BBL-trajecten en lasopleidingen geboden om kandidaten op het gewenste niveau te brengen.

BBL constructiebankwerker lasser
De opleiding constructiebankwerker lasser is zowel in BBL als in BOL-variant te volgen. De BBL variant is in feite werken en leren en zorgt er voor dat iemand meteen in de praktijk aan de slag kan om de theorie toe te passen. De Bol variant wordt grotendeels op school gehouden. Tijdens de BBL-opleiding constructiebankwerker lasser krijgt een deelnemer ook de nodige basisvaardigheden voor het samenstellen en lassen. Er wordt geoefend met tekening lezen en met verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG, TIG en soms ook met beklede elektrode (BMBE). Dat maakt dat de BBL opleiding constructiebankwerker lasser een interessante opleiding is voor de arbeidsmarkt in de metaalsector.

BBL opleiding constructiebankwerker lasser volgen?
De opleiding constructiebankwerker lasser kan als BBL opleiding worden gevolgd door je aan te melden via de knop BBL Technicum op de website. Als je op deze knop in de menubalk drukt kom je op een aanmeldformulier waarmee je jezelf kosteloos kunt aanmelden voor een BBL opleiding constructiebankwerker lasser. Ook voor andere BBL aanmeldingen kun je dit formulier gebruiken.