BBL opleiding constructbankwerker lasser volgen in oktober 2019

De opleiding constructiebankwerker lasser is een goede basisopleiding voor de metaaltechniek. Deze opleiding wordt op het middelbaar beroepsonderwijs gevolgd oftewel het mbo. De opleiding is in een voltijdvorm beschikbaar onder de naam Beroepsopleidende leerweg (BOL) maar ook onder de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De laatste opleidingsvorm wordt de laatste tijd steeds vaker gekozen. Dat is niet voor niets want de BBL variant is de meest praktijkgerichte opleidingsvorm van de opleiding constructiebankwerker lasser.

Tijdens een BBL opleiding constructiebankwerker lasser is de deelnemer het grootste deel van zijn of haar tijd aan de slag bij een erkend leerbedrijf in de praktijk. Dit erkende leerbedrijf is een bedrijf in de werktuigbouwkunde, constructie of overige metaaltechniek. De keuze tussen de verschillende soorten bedrijven in de metaaltechniek is niet voor iedereen makkelijk. De technieken die bij de bedrijven worden uitgevoerd verschillen in de praktijk ook sterk. Zo zijn er bedrijven die gericht zijn op samenstellen en lassen terwijl weer andere bedrijven in de metaaltechniek sterk gericht zijn op machinebankwerken zoals kanten, zetten, verspanen of montage en mechatronica.

De keuze is zo breed dat het soms wenselijk is dat er ondersteuning wordt geboden door een ervaren organisatie die al jaren actief is in het begeleiden van mensen met een opleidingsvraag. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Technicum. Wil je meer weten over wat Technicum jou kan bieden als je een opleiding in de metaaltechniek wilt volgen klik dan op de knop “BBL Technicum” in de menubalk.