BBL opleiding mechatronica volgen in oktober 2019

Mechatronica is een opleiding die tegenwoordig steeds vaker wordt gevraagd in de vacatures van bedrijven in de werktuigbouwkunde. In het verleden werd de opleiding werktuigbouwkunde vooral veel gevraagd. Inmiddels lijken veel bedrijven vooral de opleiding mechatronica te vragen. Dat is niet verwonderlijk want in de opleiding mechatronica wordt ook veel aandacht besteed aan elektrotechniek en elektronica. In de opleiding werktuigbouwkunde worden deze vakgebieden minder uitgediept. De opleiding mechatronica is daarom goed toegespitst op de moderne techniek die steeds meer draait om robotisering, elektronica en automatisering. Mechatronica is zowel als voltijd BOL opleiding te volgen maar ook als BBL opleiding waarbij de deelnemer werkt en leert.

De BBL opleiding mechatronica wordt grotendeels gevolgd in de praktijk bij een erkend leerbedrijf in de metaaltechniek of werktuigbouwkunde. Voor het theoretische deel gaat de deelnemer naar het opleidingsinstituut. Daar krijgt de deelnemer vakinhoudelijke kennis die ook in de praktijk van pas kan komen. De combinatie tussen theorie en praktijk zocht voor de ideale mix die noodzakelijk is om als vakkracht te functioneren in de mechatronica.
Wil je meer weten over de opleiding BBL mechatronica of wil je jezelf hiervoor aanmelden? Klik dan op de knop “BBL Technicum” in de menubalk.