Nieuwe BBL trajecten in de techniek van start in september 2019

BBL trajecten vormen een belangrijke rol op de technische arbeidsmarkt in 2019. Een groot aantal bedrijven in de techniek is geregistreerd als erkend leerbedrijf en is daardoor geschikt bevonden om aankomende vakkrachten in de techniek op te leiden. Het aantal BBL trajecten neemt in Nederland toe omdat het aanbod aan beschikbare vakkrachten in de techniek slechts beperkt is.

Bouwvak en BBL
Tijdens de bouwvak zijn de meeste opleidingsinstituten gesloten maar na de bouwvak gaan deze weer open en starten ook de BBL opleidingen weer in Nederland. BBL is een afkorting die staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Een deelnemer aan een BBL-opleiding wordt ook wel BBL-er genoemd en is het grootste deel van zijn of haar opleiding bij het leerbedrijf aanwezig om daadwerkelijk in de praktijk vaardigheden toe te passen en praktijkopdrachten uit te voeren. BBL is een vorm van werken en leren kortom leren door te doen.

Aanmelden voor BBL
Heb je interesse in een BBL opleiding in de techniek dan kun je jezelf ook op deze website aanmelden voor een BBL traject. Dat kan via de knop BBL in de menubalk. Ook kun je een bericht insturen via het contactformulier.