Starten met een BBL opleiding installatietechniek na bouwvak 2019?

De installatietechniek is de sector die zich bezig houdt met het verwarmen van woningen maar ook met sanitair en water. Een hele brede sector waarin veel verschillende technische specialisaties mogelijk zijn. Geen wonder dat er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar mensen die aan de slag willen in de installatietechniek. Er is alleen één probleem: er zijn veel te weinig mensen om alle vacatures in de installatietechniek op te vullen. Daarom staan steeds meer installatiebedrijven open voor onervaren krachten die doormiddel van een BBL opleiding installatietechniek kunnen worden ontwikkelt tot vakkrachten voor de installatiesector.

De komende jaren heeft de installatiebranche veel uitdagingen. Zo heeft de overheid bijvoorbeeld besloten dat Nederland van het aardgas af moet. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wie moeten namelijk al die cv-installaties in de toekomst ombouwen tot duurzame verwarmingsinstallaties zoals warmtepompen of waterstofketels? Precies, dat zijn de installatiemonteurs en servicemonteurs in de installatiebranche. Er is daarom de komende tijd meer dan voldoende werk voor installatiepersoneel.

Mocht je nog niet in bezit zijn van de nodige diploma’s en werkervaring dan kunnen we je helpen. Doormiddel van de BBL opleiding installatietechniek kun je direct in een leer-werktraject aan de slag in de installatiebranche. Wij werken met deze trajecten samen met Technicum. Er zijn veel bedrijven aangesloten bij Technicum. Deze intermediair vormt de tussenschakel tussen werkzoekenden en bedrijven die BBL-ers willen inlenen. Als je aan de slag wilt met een BBL opleiding dan kun je klikken op de knop “BBL Technicum” in de menubalk. Dan kom je op een BBL pagina waarin je jezelf kunt aanmelden voor een BBL opleiding installatietechniek of vragen kunt stellen over deze of andere BBL opleidingen.