Vacature monteur machinebouw vanaf 14 mei 2023

Heb jij ervaring met het in elkaar zetten van machines? Kun je redelijk tekening lezen en ben je op zoek naar een prettige werksfeer en veel vrijheid? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een bedrijf aan de west kant van Leeuwarden zijn we op zoek naar een monteur machinebouw. Ook een mechatronicamonteur of onderhoudsmonteur is geschikt voor deze leuke baan. Bij een bedrijf in de machinebouw is een gemotiveerde collega welkom, iemand die meehelpt om nieuwe machines en installaties op de werkplaats op te bouwen. Wil je ook mee naar de buitendienst? Dan is dat ook mogelijk. Het bedrijf heeft een hele persoonlijke sfeer waarbij niemand een nummer is en iedereen aandacht kan krijgen en zichzelf of haarzelf kan ontwikkelen. Het grootste deel van de werkzaamheden is mechanisch werk maar er komen ook elektrotechnische werkzaamheden aan de orde zoals het aanbrengen van bedrading en het aansluiten van een elektromotor. Je werkt binnen het bedrijf in een team gezamenlijk aan de opbouw van een machine. Dat is gezellig maar natuurlijk ook leerzaam. Heb je interesse? Lees dan snel verder.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het opbouwen van machines aan de hand van tekeningen is van groot belang voor deze functie. Heb je hier 1 jaar of meer ervaring in dan kun je al instromen als assistent monteur machinebouw. Heb je twee jaar of meer ervaring dan kun je al snel richting een zelfstandige functie worden opgeleid in het bedrijf. Je leert het werk in de praktijk maar ook technisch inzicht en zelfredzaamheid zijn binnen het bedrijf van groot belang. Je hebt een rijbewijs nodig als je ook in de service aan de slag wil. Dat is namelijk een functie waarin je kunt doorgroeien. Je hoeft echter niet op service te gaan als je dat niet wilt. Dan kun je gewoon op de werkplaats blijven werken aan de opbouw van machines. Een opleiding in de techniek op minimaal niveau 2 of hoger is gewenst.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je aan de slag kunt maakt machines en bijbehorende installaties voor diverse opdrachtgevers. De machines worden gebruikt om vuile lucht te filteren en de afvalstoffen af te voeren. Deze installaties worden gebruikt in houtbewerkingsbedrijven, spuiterijen maar ook in andere industrie├źn. Daardoor verschillen de producten onderling in omvang maar het principe van de machines blijft gelijk. Dat is wel zo prettig want dan kun je de werkzaamheden vrij snel aanleren en ook de snelheid en routine te pakken krijgen. Je kunt rekenen op een prettige werksfeer die vooral interessant is voor mensen die zichzelf kunnen aansturen en het werk zien. Je wordt namelijk niet voortdurend aangestuurd. In plaats daarvan krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en opleidingen en trainingen te volgen. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Franeker, Harlingen en Sneek.

Arbeidsvoorwaarden

Als monteur machinebouw kun je op verschillende werkervaringsniveaus instromen. Als assistent monteur verdien je een salaris rond de 2300 euro. Dit salaris groeit naar 2500 tot 2700 voor een ervaren monteur. Een leidinggevend monteur kan nog meer verdienen en een servicemonteur ook. Je kunt kosteloos opleidingen en trainingen volgen. Daarnaast kun je ook in het werk jezelf verder ontwikkelen. Je hebt de mogelijkheid om een contract voor bepaalde tijd te krijgen en kun ook op termijn een vast contract krijgen binnen het bedrijf.

Solliciteren?

Zou je willen solliciteren op een functie als monteur machinebouw of heb je behoefte aan meer informatie hierover? Klik dan op de knopvacatures Technicum. Ben je benieuwd naar het werken en leren aanbod klik dan op de knop BBL Technicum. Deze knop staat ook in de menubalk van de website.