Vacature monteur machinebouw in Dokkum vanaf 23 september 2021

Ben jij goed in sleutelen en heb je ervaring in de bouw en reparatie van machines? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een machinebouwer in het noorden van Friesland zijn wij op zoek naar een monteur die machines op basis van tekeningen kan opbouwen. Het gaat hierbij om het opbouwen van het frame maar ook om het plaatsen van het plaatwerk en de machinebehuizing. Het werk is divers. Er worden verschillende soorten machines gemaakt voor diverse sectoren. Zo worden machines gemaakt voor de landbouwsector oftewel e agrarische sector maar ook voor de voedingsmiddelenindustrie en grote fabrieken. Je bouwt de machines op doormiddel van uitneembare verbindingen van schroefdraad, bouten en moeren. Lassen wordt door de collega’s gedaan. Mocht je kunnen lassen dan kun je ook laswerkzaamheden doen maar dat is niet noodzakelijk. Het opbouwen van de grote machines wordt gedaan in samenwerking met collega’s.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de machinebouw, werktuigbouwkunde of mechatronica is nodig om de werkzaamheden zelfstandig uit te kunnen voeren. Je moet in staat zijn om op basis van een technische tekening een machine te kunnen bouwen. Natuurlijk krijg je daarbij hulp maar een goed technisch inzicht is wel vereist. Een technische mbo opleiding in de metaaltechniek, mechanische techniek of werktuigbouwkunde op mbo niveau 2 of hoger geeft voldoende theoretische basis om het werk goed uit te kunnen voeren. De werkzaamheden vinden plaats in Dokkum. Mocht je daar uit de buurt komen dan is dat ideaal. Woon je wat verder bij Dokkum uit de buurt dan is een rijbewijs en eigen auto vaak nodig.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de vacature monteur machinebouw open staat is een machinebouwer die gevestigd is in Dokkum. Het bedrijf heeft ongeveer dertig mensen in dienst in verschillende functies. Hierbij kun je denken aan lassers, verspaners, machinebankwerkers en constructiebankwerkers en lassers. Het bedrijf doet een deel van het tekenwerk zelf. Ook worden de machines die ontwikkeld worden door het bedrijf in elkaar gezet door ervaren monteurs. Zo’n ervaren monteur wordt op dit moment gezocht. Wil jij onderdeel vormen van het team monteurs dan kun je solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als ervaren monteur machinebouw kun je een salaris verdienen rond de 2500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger het salaris zal zijn. Het bedrijf werkt op basis van een projectcontract maar als je allround inzetbaar bent kun je ook voor langere tijd aan de slag in de bouw en reparatie van machines en installaties. Je krijgt de mogelijkheid om kosteloos opleidingen en trainingen te volgen. Deze worden dan door het bedrijf betaald. Verder betaald het bedrijf reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer.

Solliciteren?

Wil je graag aan de slag als monteur machinebouw? Heb je interesse in een leuk project of wil je een baan voor de langere tijd? Klik op de knop vacatures in de menubalk en geef jouw wensen aan tijdens het solliciteren. Dan krijg jij de functie die bij jou past.