Vacature Technicum monteur machinebouw vanaf 3 maart 2023

Heb je ervaring in de machinebouw en kun je technische tekeningen lezen? Dan is de vacature monteur machinebouw geschikt voor jou. Voor een leuk bedrijf in Dokkum is Technicum op zoek naar een monteur die wil meehelpen met het opbouwen van machines. Het gaat hierbij om machines die bestaan uit plaatwerk, frames, elektromotoren, bedradingskasten en verschillende draaiende delen. De machines worden op de werkplaats in elkaar gezet, daarna worden ze transportklaar gemaakt en naar verschillende locaties in Nederland vervoerd waar ze worden gemonteerd door het montageteam van het bedrijf. In deze vacature gaat het om de werkplaatsfunctie in Dokkum maar het is ook mogelijk om door te stromen naar de montagefunctie op locatie als je dat wilt.

Welke ervaring heb je nodig?

De montagefunctie in de machinebouw is een leuke afwisselende functie waar iedereen voor in aanmerking kan komen die 2 jaar of meer ervaring heeft in de machinebouw. Je moet redelijk zelfstandig aan de slag kunnen met technische tekeningen. Ervaring in plaatwerk zoals plaat snijden, kanten zetten, zagen en rillen is helemaal mooi. Dit komt voor een deel voor in de uitoefening van de functie. Je bent ongeveer 20 procent van de tijd bezig met eenvoudig plaatwerk. De overige tijd ben je als mechanisch monteur aan de slag. Ervaring in mechanische montage is daarom van het allergrootste belang. Een rijbewijs is niet vereist maar kan wel handig zijn als je ook in de buitendienst aan de slag zou willen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je kunt werken als monteur in de machinebouw maakt grote installaties voor het optimaliseren van het werkklimaat in bedrijven. Door de installaties van het bedrijf wordt de gezondheid van mensen op de werkvloer beter beschermd. Daarom worden de installaties op verschillende locaties geplaatst waar stof en schadelijke dampen worden afgezogen en gefilterd. Het bedrijf heeft ongeveer 50 werknemers in dienst en is gevestigd in Dokkum. De werkplek is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, ook met openbaar vervoer. Daarnaast is het bedrijf met de auto goed te bereiken vanuit Drachten, Leek, Franeker en alle dorpen daar in de buurt.  

Arbeidsvoorwaarden

Een monteur verdient bij dit bedrijf ongeveer 2500 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe breder je kunt worden ingezet. Hierbij kun je denken aan wat plaatwerkzaamheden, montage op locatie, elektrotechnische werkzaamheden en werkzaamheden in de besturing. Je kunt voor al deze speciale technische vakgebieden ook opleidingen en trainingen volgen op kosten van het bedrijf. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd en reiskostenvergoeding.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over banen in de metaaltechniek? Klik dan op de knop vacatures Technicum. Deze knop staat in de menubalk.