Monteur machinebouw vanaf 6 maart 2023 in Friesland

Heb jij ervaring met het sleutelen aan voertuigen of machines? Ben je iemand die van afwisseling houdt en wil je zowel aan de slag in de plaatbewerking als in het mechanische deel van machines? In de functie monteur machinebouw ga je samen met collega’s complete machines opbouwen met behulp van technische tekeningen. De machines worden voor verschillende opdrachtgevers gemaakt. Hoewel de kern van de machines op elkaar lijkt worden alle machines op basis van de wensen van de klant. Op die manier is er diversiteit in werkzaamheden. Over het algemeen bestaan de werkzaamheden uit het opbouwen van een frame waar een plaatwerk behuizing omheen wordt aangebracht. Daarnaast wordt in de machine een elektromotor geplaatst waar een rotor aan wordt bevestigd. Verder worden elektrotechnische componenten geplaatst en verschillende draaiende delen. Naast het assembleren van machines worden machines ook door het bedrijf op locatie geplaatst en onderhouden. De functie van servicemonteur staat echter momenteel niet open. Het gaat in deze functie met name om een monteur binnen het bedrijf.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt ervaring nodig in de machinebouw of voertuigentechniek. Dit kan bijvoorbeeld vanuit een hobby zijn of vanuit werkervaring of een opleiding. Een aanpakkersmentaliteit is van belang. Het bedrijf is met name geïnteresseerd in mensen die heel flexibel ingesteld zijn en meerdere werkzaamheden kunnen uitvoeren. Je moet redelijk goed technische tekeningen kunnen lezen en goed kunnen samenwerken.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de functie monteur machinebouw open staat is een toonaangevend bedrijf in het bouwen van machines en installaties ten behoeve van de optimalisering van de luchtkwaliteit. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden maar kan ook vanuit Hallum, Sneek en Franeker goed bereikt worden. De monteurs binnen het bedrijf werken in allround functies en doen naast montage ook plaatwerk. Het bedrijf heeft ongeveer 20 werknemers in dienst waarvan ongeveer 15 mensen werkzaam zijn op de werkplaats en in de service. Naast plaatwerk en machinebouw heeft het bedrijf ook een kleine elektroafdeling met mechatronica en plc techniek.

Arbeidsvoorwaarden

Wanneer je voor Technicum aan de slag gaat in de functie monteur machinebouw kun je een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd en kunt na verloop van tijd in aanmerking komen voor een vast dienstverband. Bovendien krijg je de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen op kosten van het bedrijf. Reiskosten worden vergoed tegen 0,19 euro per kilometer woon-werkverkeer.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze baan reageer dan zo snel mogelijk via de knop vacatures Technicum in de menubalk.