Vacature leerwerktraject techniek vanaf 13 mei 2023

Heb je altijd al een technische functie willen hebben en zou je dolgraag op een technische vacature willen reageren maar heb je meestal onvoldoende ervaring? Dan is een leerwerktraject in de techniek voor jou de ideale opstap. Doormiddel van Technicum ONE opleidingsprogramma’s kun je de basisvaardigheden leren die je nodig hebt voor een leuke technische baan. Technicum ONE trajecten zijn er in verschillende richtingen daardoor is er voor bijna iedereen wel een interessante baan te volgen. Hierbij kun je denken aan leerwerktrajecten in de mechatronica, elektrotechniek en installatietechniek. In de mechatronica gaat het om mechanische techniek en elektrotechnische systemen in de machinebouw. Technicum ONE elektrotechniek is meer specifiek gericht op huisinstallaties, zonnepanelen en andere gebouw gebonden systemen. De installatietechniek is gericht op zowel woningbouw en utiliteit. Hierbij gaat het om verwarmingssystemen maar ook om sanitaire systemen. Deze technische sectoren hebben één ding met elkaar gemeen: er wordt enorm veel personeel gezocht in deze functies en er staan veel vacatures open. Zeker het overwegen waard dus om een opleidingsprogramma in het kader van Technicum ONE te volgen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de techniek heeft niet iedereen. Interesse in de techniek is persoonsgebonden. Juist deze interesse is van groot belang. Hoe meer interesse je hebt hoe langer je een opleidingstraject vol kun houden in de techniek. Daarom wordt bij Technicum ONE veel aandacht besteed aan interesse en motivatie. Heb je bijvoorbeeld een hobby in de techniek? Of werken familieleden of vrienden in de techniek die jou enthousiast hebben gemaakt? Dat zijn allemaal factoren die er voor zorgen dat je een bewuste keuze maakt. Op basis van deze bewuste keuze voor een bepaald vakgebied in de techniek kun je met Technicum in contact treden om te kijken of er een speciaal opleidingsprogramma voor jouw keuze en wensen beschikbaar is. Heb je een rijbewijs? Dan is dat mooi meegenomen omdat je dan flexibeler naar verschillende werklocaties kunt gaan rijden. Heb je nog geen rijbewijs maar kun je wel goed met openbaar vervoer rijden dan is dat ook een oplossing.

Over het bedrijf

Technicum is een organisatie die landelijk actief is in de bemiddeling van technisch personeel. Technicum heeft ook in het noorden van Nederland verschillende vestigingen waaronder 3 vestigingen in Friesland. Deze vestigingen zijn aanwezig in Heerenveen, Sneek en Leeuwarden. Waar je ook in Friesland woont er is altijd wel een Technicum vestiging op redelijke reisafstand in de buurt. Technicum helpt mensen aan een baan in de techniek. Daarnaast richt Technicum zich ook op loopbaanbegeleiding, opleiding, training en veiligheid. Technicum maakt onderdeel uit van een grote holding waardoor veel processen duidelijke en geautomatiseerd verlopen. Toch is bij Technicum het persoonlijke contact met de medewerkers nog steeds aanwezig en heeft iedereen vaste contactpersonen die vrijwel altijd bereikbaar zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Technicum kun je een marktconform salaris verdienen. Dat is in feite een salaris dat passend is voor de functie omdat je precies hetzelfde kunt verdienen als je collega’s die hetzelfde werk doen met dezelfde ervaring. Technicum is transparant. Daarnaast heeft Technicum als voordeel dat je voor verschillende opdrachtgevers kunt werken. Bevalt een bepaald werk of opdrachtgever niet? Dan is dat geen probleem in overleg met de opdrachtgevers zoekt Technicum meer passend werk voor jou en wordt tevens met de opdrachtgever meegedacht over een passende oplossing. Door deze werkwijze is iedereen binnen Technicum in staat om met jou mee te denken maar ook met klanten. Hier kun je veel voordeel uit halen want Technicum kent tientallen bedrijven en weet precies welke voordelen en andere eigenschappen bedrijven en bepaalde functies hebben. Juist dit goede advies is van groot belang op welk punt je ook staat in je loopbaan.

Solliciteren?

Zou je willen solliciteren op een leerwerktraject of heb je behoefte aan meer informatie hierover? Klik dan op de knop BBL Technicum. Ben je benieuwd naar het vacature aanbod klik dan op de knop vacatures Technicum. Deze knop staat ook in de menubalk van de website.