Vacature werken en leren in de techniek in Leeuwarden vanaf 4 februari 2023

Heb je altijd al in de techniek willen werken maar nog nooit een opleiding gevolgd in de techniek? Dan is dit traject geschikt voor jou. In een werken en leren traject leer je in een aantal dagen de basisvaardigheden aan voor een bepaalde technische functie. Het werken en leren is een combinatie tussen theorie en praktijk. Je leert bij een erkend leerbedrijf een technische functie en tijdens jouw opleidingsdagen leer je de theorie aan. Dit gebeurd op een regionaal opleidingscentrum dat erkend is door de overheid. Na afloop van het traject ontvang je een certificaat. Als je verder gaat doorleren doormiddel van een BBL traject ontvang je een mbo diploma. Je hebt een aantal keuzemogelijkheden om aan de slag te gaan met werken en leren. De instroommomenten zijn verschillend maar ook de technische richtingen verschillen. Zo kun je een werken en lerentraject volgen in de mechatronica, installatietechniek en in de elektrotechniek. Allemaal richtingen waarin veel werk te vinden is in Nederland.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de techniek is niet vereist voor deze functie omdat je in een instroomfunctie aan de slag gaat. Wel is het belangrijk dat je interesse hebt in de techniek. Wellicht heb je zelf ook thuis wat technische werkzaamheden gedaan vanuit een hobby. Dat maakt dat je de mogelijkheid hebt om van je hobby je werk te maken. Als je voor de techniek kiest is het natuurlijk van belang dat je wat handig bent. Daarnaast is ook doorzettingsvermogen van belang. Veiligheid is in de techniek van groot belang. Daarom moet je verantwoord met je eigen veiligheid omgaan maar ook met de veiligheid van andere mensen. Tot slot is voor sommige functies een rijbewijs van belang. Met name als je gaat werken en leren in de elektrotechniek of installatietechniek.

Over het bedrijf

Technicum is een technisch uitzendbureau met vestigingen door heel Nederland. Vestiging Leeuwarden is één van de drie vestigingen die Technicum in Friesland heeft. Technicum heeft leerwerktrajecten in het kader van BBL maar ook specifieke verkorte varianten die enkele weken duren. Dat zijn de Technicum ONE opleidingen waarbij in feite de eerste stap wordt gezet richting de technische arbeidsmarkt. In Nederland zijn de afgelopen maanden tientallen aankomende vakkrachten ontwikkelt doormiddel van Technicum ONE. Daarnaast heeft Technicum meer dan 100 technische collega’s in BBL trajecten in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt via Technicum een kort of een lang leerwerktraject volgen in de techniek. Of je nu kiest voor Technicum ONE of voor Technicum BBL, alle opleidingen dragen bij aan jouw ontwikkeling in de techniek. Daarnaast krijg je voor alle opleidingen een adviesgesprek met een consultant van Technicum. Hierbij kun je ook assessments volgen en testen doen waardoor je goed wordt begeleid in het maken van de juiste keuze voor een technische beroepsgroep. Als je start met een opleiding krijg je ook nog betaald tijdens het werken en leren. Je ontvangt dus salaris maar ook de opleiding wordt voor je betaald. Dat is dubbele winst. Mocht je reiskosten maken dan kun je daarvoor een vergoeding krijgen volgens de CAO.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze baan? Neem dan snel contact op via de knop vacatures Technicum. Deze knop staat in de menubalk.