Vacature Leerling carrosseriebouwer Friesland vanaf 3 februari 2023

Houd jij van sleutel en ben je gek van vrachtwagens? Technicum is op zoek naar iemand die alles over de carrosseriebouw wil leren en open staat om daarnaast een opleiding te volgen. Het bedrijf waarvoor je gaat werken als leerling carrosseriebouwer is een toonaangevend bedrijf in de carrosseriebouw. Wanneer je hier als leerling aan de slag gaat wordt je alles geleerd over het aanpassen en opbouwen van vrachtwagen carrosserieën. Het bedrijf bouwt de vrachtwagens in verschillende fases op. Eerst worden vrachtwagen onderstellen aangepast dit wordt gedaan, in deze fase gaat de lasser – samensteller aan de slag. Wanneer deze fase is afgerond krijgt het onderstel de gewenste kleur. Dit werk wordt gedaan door de spuiter in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte. Daarna wordt er een systeem op de vrachtwagen geplaats voor een container of laadkraan, dit wordt ook wel een hydraulisch systeem genoemd. Je wordt begeleid door ervaren collega’s, zij leren jou de handigheden van het vak.

Welke ervaring heb je nodig?

Wanneer je als leerling carrosseriebouwer wil gaan werken via Technicum, is het van belang dat je enthousiast en gemotiveerd bent. Je openstaat voor het volgen van een opleiding naast je werk. Daarnaast is het mooi meegenomen dat je al enige kennis en ervaring hebt in de techniek, zodat je weet met wat voor gereedschap er wordt gewerkt. Ook een opleiding in een technische richting is goed.

Over het bedrijf

Je gaat werken voor een gerenommeerd carrossoriebouwer die gevestigd is in het Noorden van Friesland. Het bedrijf heeft onder andere de gemeente als klant, voor hun passen ze vrachtwagens aan zodat er een container op kan bijvoorbeeld. Daarnaast biedt het bedrijf nog andere aanpassingen aan zoals, afzetsystemen, laadkranen en bulkkippers. Naast het aanpassen van vrachtwagens biedt het bedrijf ook service en onderhoud aan. Ook verkoopt het bedrijf zoutstrooiers, container aanhangwagens, laadliften en bezemwagens, hiervoor zijn zij een erkende dealer. De producten worden verkocht aan onder meer gemeentes en andere bedrijven. De carrosseriebouwer is goed te bereiken vanuit de volgende plaatsen: Franeker, Leeuwarden, Harlingen, Sneek en Bolsward.

Arbeidsvoorwaarden

Technicum biedt jou de mogelijkheid om een technisch vak te leren bij een gerenommeerd bedrijf in de carrosseriebouw. De opleiding die je gaat volgen wordt volledig vergoed door Technicum. Daarnaast ontvang je het volgende van Technicum:

  • Vergoeding woon-werkverkeer á € 0,19 per kilometer;
  • Werkkleding-, schoenen en PBM’s;
  • Marktcomfort salaris voor BBL’ers;
  • Gratis trainingen en curussen;
  • Een contract voor bepaalde tijd:

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op via de knop vacatures in de menubalk van deze website.