Vacature leerling carrosseriebouwer vanaf 29 december 2022

Vrachtwagens zijn zo’n beetje de belangrijkste transportmiddelen voor goederen in Nederland. Daarom zijn monteurs die vrachtwagens kunnen bouwen en repareren van groot belang voor de economie. Ben jij iemand die graag een monteur wil worden in de vrachtwagens? Dan is deze vacature uitstekend geschikt voor jou. Voor een toonaangevende vrachtwagenbouwer in het noorden van Friesland zijn we op zoek naar een leerling carrosseriebouwer. Iemand die het vak nog moet leren maar wel bepaalde technische kennis en ervaring heeft. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van hydraulische systemen, verlichting, plaatwerk en andere componenten die aan vrachtwagens en trailers worden aangebracht. Je werkt als leerling samen met ervaren monteurs. Zo weet je precies wat je moet doen en heb je altijd een aanspreekpunt waar je vragen aan kunt stellen.

Welke ervaring heb je nodig?

Heb je een opleiding gevolgd op niveau 2 in de techniek en wil je graag doorleren dan kun je overstappen op een BBL opleidingen in de bedrijfswagentechniek. Heb je een opleiding gedaan in de autotechniek of motorvoertuigentechniek dan is dat helemaal mooi want je zult in de bouw van vrachtwagens veel dingen herkennen. Heb je overigens nog geen ervaring in deze technieken maar ben je wel leergierig dan ben je ook zeker welkom om op deze vacature voor leerling carrosseriebouwer te reageren. Het instapniveau kan namelijk worden aangepast aan de wensen en ervaring van de sollicitant. Een rijbewijs heb je overigens ook niet nodig omdat je over het algemeen op de werkplaats van het bedrijf werkt.  

Over het bedrijf

Het bedrijf is een grote carrosseriebouwer die gevestigd is in de buurt van Leeuwarden. Het bedrijf heeft verschillende afdelingen en maakt aanpassingen aan bestaande vrachtwagens en trailers. Ook aan andere voertuigen worden werkzaamheden verricht. De montageafdeling waar de carrosseriebouwers werken heeft ongeveer 15 monteurs die vast op de werkplaats werken. Naast de montageafdeling is er ook nog een ruwbouwafdeling waar lassers en constructiebankwerkers werken en complete frames voor trailers opbouwen. Het tekenwerk wordt door het bedrijf zelf verricht. De monteurs en lassers zorgen gezamenlijk voor een compleet product.

Arbeidsvoorwaarden

Een aankomend carrosseriebouwer gaat eerst als leerling aan de slag. Het salaris dat hier bij hoort is afhankelijk van de cao maar zal in eerste instantie rond de 2300 euro komen te liggen bij een fulltime dienstverband. Dit salaris groeit naar mate je meer ervaring krijgt en ook opleidingen en trainingen succesvol hebt afgerond. De opleidingen en trainingen worden overigens voor je betaald. Je kunt meteen een contract voor bepaalde tijd krijgen of een BBL contract die gekoppeld is aan de duur van je BBL traject. Daarnaast heb je na het afronden van je opleidingstraject ook de mogelijkheid om vast in dienst te treden. Je krijgt een reiskostenvergoeding van het bedrijf en uiteraard krijg je werkkleding ter beschikking.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de carrosseriebouw. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.