Vacature leerling carrosseriebouwer vanaf 12 november 2021

Vind jij vrachtwagens en andere transportmiddelen echt geweldig? Zou je een bijdrage willen leveren aan het bouwen van trucks, trailers en andere voertuigen? Wordt dan leerling carrosseriebouwer bij een toonaangevend bedrijf in Friesland. Dan kun je een mooi vak leren en heb je een baan voor langere tijd. Als carrosseriebouwer sleutel je aan vrachtwagens en andere voertuigen. Daarnaast breng je hydrauliek aan en doe je ook werkzaamheden die verband houden met elektrotechniek, mechaniek en mechatronica.

Bovendien kun je ook laswerkzaamheden uitvoeren aan trailers. Dat maakt het werk van carrosseriebouwer interessant en bovendien afwisselend. Bij het bedrijf waar deze vacature open staat kun je als assistent of leerling beginnen en uitgroeien tot ervaren carrosseriebouwer. Als je al over veel ervaring in de carrosseriebouw beschikt kun je ook reageren. In dat geval stroom je meteen door naar een zelfstandige functie als carrosseriebouwer. Kortom er zijn verschillende instroommogelijkheden.

Welke ervaring heb je nodig?

Leerling carrosserie bouwer kun je worden als je een goede basiskennis hebt van metaaltechniek. Je hebt bijvoorbeeld ervaring in de autotechniek, sleutelt in de vrije tijd graag aan brommers of je hebt een opleiding gedaan in een technische richting. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor de functie leerling carrosseriebouwer in aanmerking te komen. Het is daarbij van belang dat je echt gemotiveerd bent om dit vak te leren. Een goede motivatie is namelijk de basis voor elk loopbaansucces. Verder is een rijbewijs en eigen auto een belangrijke pré want dan kun je eventueel ook in de toekomst aan de slag om servicewerkzaamheden te verrichten. Als je liever alleen op de werkplaats wil werken is dat echter ook mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Als leerling carrosseriebouwer verdien je een salaris rond de 2300 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je in de carrosseriebouw hebt hoe hoger het salaris is. Binnen het bedrijf krijg je de mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen waardoor je nog beter wordt in je werk. Deze opleidingen worden voor jou betaald. Verder krijg je een reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer woon-werkverkeer. Je krijgt een contact voor bepaalde tijd en hebt een mogelijkheid om een vast dienstverband te krijgen na verloop van je bepaalde tijd contract.

Solliciteren?

Zou je graag aan de slag willen als leerling carrosseriebouwer reageer dan via de knop vacatures in de menubalk. Verder kun je ook een BBL traject volgen tot carrosseriebouwer. In een BBL traject ga je 1 dag in de week naar school en werk je voor de rest binnen het bedrijf. Dat wordt ook wel werken en leren genoemd. Ben je benieuwd naar een BBL traject in de techniek klik dan op de knop BBL in de menubalk.