Vacature machinebankwerker Leeuwarden vanaf 29 december 2022

Kun jij goed machines bedienen en technische tekeningen lezen? Dan kun je machinebankwerker worden bij een interessant bedrijf in de metaaltechniek. Machinebankwerkers kunnen verschillende bewerkingen uitvoeren op metaal. Zo kunnen machinebankwerkers metalen platen vouwen, zetten, kanten, snijden, zagen en boren. Er zijn verschillende bewerkingstechnieken die doormiddel van machines worden uitgevoerd. De meeste machines hebben een computergestuurd programma. Daarmee kun je aangeven welke bewerking uitgevoerd moet worden. Je krijgt uiteraard wel instructies voor het bedienen en programmeren van de machines. Hoe meer ervaring je opbouwt hoe meer machines je kunt bedienen. Dat maakt je werk afwisselend en uitdagend.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt een opleiding in de metaaltechniek nodig op minimaal niveau 2. Dit kan een opleiding zijn in de richting van constructiebankwerken, machinebankwerken, werktuigbouwkunde of een vergelijkbare opleiding. Ook werkervaring als machineoperator of productiemedewerker kan relevant zijn voor deze functie. Hoe meer ervaring je hebt in het bedienen van machines hoe beter je in staat bent om ook deze metaalbewerkingsmachines te leren kennen. Je moet dus ook wel een beetje goed met computers om kunnen gaan omdat de machines computergestuurd zijn. Daarnaast is het lezen van technische tekeningen ook van groot belang omdat je op basis van technische tekeningen de bewerking in de machine invoert. Natuurlijk ben je wel nauwkeurig op het gebied van de maatvoering en neem je de veiligheidsmaatregelen in acht. Het werken met metaalbewerkingsmachines is namelijk ook een kwestie van veilig de instructies opvolgen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je als machinebankwerker aan de slag kunt is een middelgroot bedrijf in de metaaltechniek. Een bedrijf met een uitgebreid machinepark met ongeveer 50 collega’s die grotendeels gespecialiseerd zijn in het bedienen van bepaalde machines. De ervaren collega’s werken de minder ervaren collega’s goed in. Zo ontstaat er een goede samenwerking en kan men van elkaar leren. Werknemers zijn allround zodat ze meerdere machines kunnen bedienen en daardoor kan het bedrijf flexibel inspelen op de wensen van haar klanten. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden maar maakt onderdelen en plaatwerk voor verschillende bedrijven in de regio Nederland maar ook daar buiten.

Arbeidsvoorwaarden

Een machinebouwer kan een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand op basis van een fulltime werkweek. Als je ook nog kunt programmeren dan kun je zelfs nog meer verdienen. Salarissen rond de 3000 euro zijn geen uitzondering bij machinebankwerkers die de machines volledig kunnen programmeren. Dan is er vaak ook nog een mogelijkheid om een overstap te maken naar een functie in de werkvoorbereiding of op het gebied van tekenen. Machinebankwerkers hebben een loopbaan voor zich met verschillende mogelijkheden. Daarbij kun je vaak ook meerdere opleidingen volgen op kosten van het bedrijf. Je kunt met die opleidingen nog beter je werk doen en tevens ook mooi jouw cv aanvullen.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in het machinebankwerken? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.