Vacature leerling carrosseriebouwer Leeuwarden vanaf 4 maart 2022

Heb jij wat met vrachtwagens en andere voertuigen? Ken jij veel vrachtwagenmerken en ben je benieuwd naar de techniek die achter deze voertuigen zit? Dan is de vacature leerling carrosseriebouwer ideaal voor jou. In deze functie leer je echt een vak en sleutel je aan nieuwe en gebruikte vrachtwagens, bussen en vuilniswagens. Een ideale baan voor iemand met technisch inzicht en een passie voor voertuigen. Bovendien leer je het vak van je collega’s die ruime ervaring hebben. Als leerling carrosseriebouwer ga je aan de slag met hydrauliek, lassen, sleutelen en plaat- en constructiewerkzaamheden. Deze vaardigheden leer je in de praktijk maar ook op school. Je kunt als leerling carrosseriebouwer aan de slag met een BBL traject of met een avondstudie en cursussen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring met de reparatie van vrachtwagens is natuurlijk ideaal maar niet iedereen heeft natuurlijk een vrachtwagen thuis staan. Daarom is het ook goed als je ervaring hebt met sleutelen aan andere voertuigen zoals auto’s, brommers en scooters. Het is belangrijk dat je een goede basiskennis hebt van voertuigentechniek. Dat kan ook doormiddel van opleidingen en trainingen. Een mbo niveau 2 opleiding in de techniek is een goede basis om bijvoorbeeld verder naar school te gaan voor een BBL traject in de voertuigentechniek.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een grote speler op de carrosseriemarkt in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in vrachtwagens maar repareert ook veegauto’s, vuilniswagens, transportvoertuigen en opleggers. De werkzaamheden die het bedrijf uitvoert voor klanten zijn divers. De meeste werkzaamheden worden gedaan door allround monteurs in de carrosseriebouw maar er zijn ook lassers en constructiebankwerkers binnen het bedrijf werkzaam die de constructies van opleggers opbouwen en aflassen. Verder worden binnen het bedrijf ook hydraulische kranen en veegarmen geplaatst op voertuigen. De werkzaamheden worden gedaan in de omgeving van Leeuwarden op de bedrijfslocatie. Deze is ook goed te bereiken vanuit Sneek, Drachten

Arbeidsvoorwaarden

Als leerling monteur carrosseriebouw verdien je een salaris rond de 2200 bruto per maand afhankelijk van je leeftijd en opleiding. Dit salaris kan hoger uitvallen naar mate je meer ervaring hebt opgebouwd. Je krijgt een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Als je in een BBL traject aan de slag gaat dan werk je 32 uur per week en heb je 8 uur school. Als leerling carrosseriebouwer heb je echter niet altijd een complete BBL opleiding nodig. Dikwijls kun je ook met een avondopleiding of een aantal dagelijkse trainingen aan de slag. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid om een vast dienstverband te ontvangen na verloop van tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in de vacature carrosseriebouwer dan kun je contact opnemen via de knop vacatures in de menubalk van deze website. Als je op zoek bent naar een BBL opleiding dan kun je op de BBL knop klikken.