Leerling carrosseriebouwer vacature vanaf 27 december 2021 in Friesland

Heb je altijd al aan vrachtwagens en andere voertuigen voor transport willen sleutelen? Heb jij thuis als hobby ook sleutelen en ga jij net zo lang door met werken totdat je werk is gelukt? Voor technische doorzetters zoals jij hebben we de ideale vacature. Namelijk de vacature leerling carrosseriebouwer. In deze mooie functie leer je bij een erkend leerbedrijf alles wat aan de orde komt bij het sleutelen aan vrachtwagens, veegauto’s, vuilniswagens en andere voertuigen. Je leert niet alleen het mechanische sleutelwerk maar ook hydrauliek en elektrotechniek. Daarnaast leer je ook een beetje lassen. Dit alles leer je onder toezicht en leiding van ervaren monteurs. Je begint als leerling carrosseriebouwer maar het uiteindelijke doel is dat je zelfstandige carrosseriebouwer wordt en vast in dienst gaat treden bij het bedrijf.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring op het gebied van sleutelen aan brommers, auto’s, vrachtauto’s of andere voertuigen voor transport is vereist. Het is belangrijk dat je technisch inzicht hebt en weet hoe je voertuigen, machines en constructies op basis van tekeningen kunt repareren. Natuurlijk hoef je dit nog niet zelfstandig te kunnen maar het is wel belangrijk dat je goed kunt meewerken. Als je nog niet bij een bedrijf hebt gewerkt in de montage maar wel vanuit de hobby veel hebt gesleuteld is dat ook goed. Een technische mbo opleiding op niveau 2 is gewenst maar niet vereist. Hou er wel rekening mee dat je als leerling carrosseriebouwer nog veel moet leren en ook een opleiding zult gaan volgen. Dit kan een opleiding in de avonduren zijn maar ook in een BBL constructie waarbij je 4 dagen per week naar je werk gaat en 1 dag naar school gaat.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een toonaangevend bedrijf in de carrosseriebouw. Het bedrijf heeft klanten door heel Nederland en levert een totaaloplossing. Dat betekent dat het bedrijf carrosserieën aanpast op basis van de wensen van klanten. Ook onderhoud en repareert het bedrijf bestaande carrosserieën van afnemers. Er worden trailers gebouwd maar ook onderhouden. Er wordt service gedaan en nieuwbouw. Kortom verschillende werkzaamheden waarbij soms tekeningen gemaakt zijn van de constructie maar soms ook niet. In het laatste geval moet je op basis van technisch inzicht handelen. Als leerling monteur carrosseriebouw leer je in elke rol het beste uit jezelf te halen.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een leerling salaris dat ongeveer start bij 2000 euro bruto per maand bij een full time dienstverband. Dit kan uitgroeien naar een salaris van 2800 bruto per maand voor een fulltime dienstverband. De opleiding tot carrosseriebouwer krijg je volledig betaald door het bedrijf. Of dit nu een avondopleiding is of een BBL traject tot carrosseriebouwer. Je krijgt een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband zodra je de opleiding carrosseriebouwer hebt behaald. Verder krijg je nog een reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer die je aflegt voor woon-werkverkeer.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Zou je ook graag carrosseriebouwer willen worden? Of heb je vragen over deze vacature? Reageer dan via de knop vacatures in de menubalk.