Leerling carrosseriebouwer Friesland vanaf 11 november 2022

Ben jij gek van vrachtwagens en zou je hier graag aan sleutelen? Lees dan snel verder. Voor een carrosseriebouwer in het Noorden van Friesland is Technicum op zoek naar een leerling carrosseriebouwer. Bij dit bedrijf begin je als leerling en wordt het vak je in de werkplaats bij gebracht. Je leert hoe de verschillende vrachtwagens aangepast worden, zodat er bijvoorbeeld een laadkraan of container op kan. Het is maar net wat de wensen van de klant zijn. De eerste stap die je uitvoert is het aanpassen van het carrosserie wanneer dit nodig is. In de volgende fase wordt de carrosserie in de juiste kleur gespoten dit wordt gedaan door een ervaren spuiter. Wanneer dit klaar is kan het hydraulische systeem voor de container of de laadkraan worden geplaatst. Naast de hiervoor beschreven aanpassing, leer je als leerling carrosseriebouwer ook hoe je spatborden moet plaatsen of aanpassen, plaatmateriaal kunt bewerken en het plaatsen van stabilisatoren. Als leerling wordt je meegenomen in het proces door ervaren collega’s. Zij leren jou de fijne kneepjes van het vak carrosseriebouw.

Functie eisen

Technicum is op zoek naar een enthousiaste leerling carrosseriebouwer, die gemotiveerd is om het vak te leren. Enige technische ervaring is van belang. Dit mag ook ervaring zijn die je hebt opgedaan tijdens het sleutelen of klussen aan brommers, scooters of auto’s. Mocht je een opleiding hebben gevolgd in een technische richting dan is dat mooi meegenomen. Een mbo niveau 2 opleiding in de werktuigbouwkunde, metaaltechniek, autotechniek of bedrijfswagentechniek is heel geschikt. Mocht je vragen hebben over je opleidingsachtergrond dan kun je ook contact opnemen. Een rijbewijs is niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn als je wat meer bij het bedrijf uit de buurt woont.

Over het bedrijf

Als leerling carrosseriebouwer ga je werken voor een toonaangevend bedrijf in Noord Friesland. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk op het gebied van vrachtwagenonderstellen. Zo worden er afzetsystemen, laadkranen en bulkkippers geplaatst. Daarnaast verzorgt het bedrijf service en onderhoud aan vrachtwagens en andere voertuigen die worden verkocht. Er worden ook veegwagens, container aanhangwagens, laadliften, zoutstrooiers en nog ander materieel aangeboden door de carrosseriebouwer. Deze producten worden geleverd aan gemeentes en transporteurs. Verder levert het bedrijf af en toe ook maatwerk aan particulieren. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Harlingen, Bolsward en Franeker.

Arbeidsvoorwaarden

Ga je aan de slag als leerling carrosseriebouwer, dan betaald Technicum je studiekosten voor jou BBL opleiding in de bedrijfswagentechniek. Je kunt hierbij denken aan het lesgeld en de benodigde boeken, die dan voor je worden vergoed. Naast een volledig betaalde opleiding ontvang je als leerling carrosseriebouwer van Technicum het volgende:

  • Reiskosten vergoeding woon-werkverkeer á € 0,19;
  • Kleding, schoenen en PBM’s;
  • Salaris wat marktcomfort is voor een BBL leerling;
  • De mogelijkheid om via Technicum trainingen en cursussen te volgen;
  • Tijdens je opleiding een contract voor bepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse gekregen in deze vacature dan kun je contact opnemen met Technicum. Dit kan via de knop vacatures Technicum.