Vacature carrosseriebouwer Friesland vanaf 4 november 2022

Heb je ervaring de montage van machines en apparaten dan kun je nu een nieuwe stap zetten in je loopbaan. Voor een toonaangevend bedrijf in de carrosseriebouw zijn we op zoek naar een aankomend carrosseriebouwer. Het gaat hierbij om een functie waarbij vrachtwagens en opleggers worden opgebouwd. De montage van deze carrosserieën bestaat onder andere uit mechanische montage zoals hydraulische systemen, plaatwerk en constructiedelen. Elektrische componenten worden minder aangebracht. Deze componenten bestaan uit bedrading, verlichting en sensoren. Als carrosseriebouwer werk je in een team met andere monteurs. Daardoor kun je van elkaar leren en goed ingewerkt worden. Het bedrijf is groot voorstander van breed inzetbare medewerkers. Daarom zijn er ook mogelijkheden om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze functie is een basiskennis nodig van motorvoertuigentechniek, carrosseriebouw of werktuigbouwkunde. Je hebt verstand van hydrauliek en verbindingstechniek. Je hebt een opleiding afgerond op mbo niveau 2 in een technische richting. Naast de genoemde vakgebieden is ook een opleiding in de mechantronica of metaaltechniek geschikt als basis voor deze functie. Een rijbewijs is niet verplicht maar kan wel handig zijn als je bijvoorbeeld in de toekomst een servicemonteur wil worden in de carrosseriebouw.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd boven Leeuwarden en is geruime tijd actief in de carrosseriebouw. Het bedrijf maakt opleggers, vrachtwagens, laadbakken maar ook karren en andere verplaatsbaar materieel. De productie bestaat uit twee afdelingen, de ruwbouw en de afbouw. De functie carrosseriebouwer kan in feite op de ruwbouw plaatsvinden maar ook wat meer in de afbouw. Dat is afhankelijk van de ervaring van de monteur. Als de monteur namelijk een voorkeur voor lassen heeft dan kan de vacature ook worden uitgevoerd op de ruwbouw als lasser. Als de monteur kun je echter ook meer in de hydrauliek worden gezet. Het is daarom maar net waar je het beste tot je recht komt. Het bedrijf vind het belangrijk dat werknemers zo breed mogelijk worden ingezet. Daarom krijg je altijd de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt in deze functie een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je krijgt de mogelijkheid om tijdens je werk opleidingen te volgen zodat je nog beter wordt in je functie. Hoe meer ervaring je gaat krijgen hoe hoger je salaris. Daarnaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden richting de service. Het bedrijf waar je aan de slag gaat geeft een reiskostenvergoeding van 0,19 euro per gereden kilometer woon-werkverkeer. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd en hebt de mogelijkheid om dit na verloop van tijd om te laten zetten in een vast dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse gekregen in deze mooie baan? Neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk.