Leerwerktraject techniek vanaf 31 maart 2023 in Friesland

Heb je technisch inzicht maar nog nooit een opleiding in de techniek gevolgd? Dan is een leerwerktraject in de techniek interessant voor jou. Voor een leerwerktraject in de techniek heb je een goede motivatie nodig en uiteraard interesse in de techniek. Technicum is een organisatie die voor jou de volgende stap kan bieden namelijk een opleiding in de techniek. In het opleidingsprogramma Technicum ONE hebben deelnemers de mogelijkheid om een opleiding te volgen in de installatietechniek, elektrotechniek of mechatronica. Technicum ONE opleidingen vormen de eerste stap in jouw loopbaan in de techniek. Tijdens deze opleidingen leer je de basis van het technische vakgebied dat jij hebt gekozen. Na het afronden van een Technicum ONE opleiding kun je als assistent aan de slag in de techniek of je kunt natuurlijk verder met een leerwerktraject in BBL vorm. Ook dit is via Technicum mogelijk, hieronder lees je meer informatie over Technicum ONE en wat je daar voor nodig hebt.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor Technicum ONE heb je geen specifieke opleiding of ervaring nodig. Wel is het een groot voordeel als je thuis of op school met gereedschappen hebt gewerkt. Dan heb je alvast wat sleutelvaardigheden opgedaan waardoor je het leerwerktraject van Technicum ONE sneller kunt aanleren. Technicum ONE is geschikt voor mensen met een leergierige en flexibele werkhouding. Een perfect programma voor iemand die altijd al in de techniek heeft willen werken maar nog nooit de stap heeft (kunnen) nemen. Het is wel belangrijk dat je op de verschillende werklocaties kunt komen. Daarom wordt wel een rijbewijs gevraagd.

Over het bedrijf

Technicum is een grote technische uitzendorganisatie en opleidingsorganisatie. Door heel Nederland heeft Technicum vestigingen waar consultants mensen aan een baan helpen in de techniek. Technicum is met name sterk in de installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Binnen Technicum is een groot vacatureaanbod aanwezig waardoor er voor iedere werkzoekende wel een passende functie geboden kan worden. Doormiddel van Technicum ONE onderscheid Technicum zich van andere uitzendbureaus in de techniek. Dit opleidingsprogramma is namelijk ook geschikt voor mensen die geen technische vooropleidingen hebben gevolgd.

Arbeidsvoorwaarden

Als je aan de slag gaat in een leerwerktraject ga je in feite werken en leren. Na een korte opleiding van ongeveer 2 weken ben je klaar om te gaan werken en leren. Vanaf dat moment ga je aan de slag in een technische functie die jij hebt gekozen. Dit kan bijvoorbeeld zonnepanelenmonteur zijn of elektromonteur, installatiemonteur of monteur machinebouw. De functie die je kiest bepaald ook voor een groot deel jouw salaris. Het salaris dat je krijgt is uiteraard conform de cao waar je onder gaat werken. Dat zal de kleinmetaal cao zijn of de grootmetaal cao. Je krijgt ook reiskosten die in deze cao’s zijn vastgelegd. Je krijgt verder ook de mogelijkheid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen. Daarnaast krijg je een fulltime dienstverband met een contract voor bepaalde tijd en een vast contract na verloop van je dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op via de knop vacatures in de menubalk. Wil je meer weten over opleidingen via Technicum? Klik dan op de knop BBL Technicum. Achter die knop tref je ook de informatie over Technicum ONE.