Vacature leerwerktraject mechatronica in Friesland vanaf 25 april 2023

Ben jij op zoek naar een leerwerktraject in de mechatronica? Heb je altijd al in de bouw van machines en apparaten willen werken en zou je zowel elektrotechnische als mechanische werkzaamheden willen doen? Dan is de vacature leerwerktraject mechatronica wat voor jou. Voor een aantal bedrijven in Friesland is Technicum op zoek naar instromers in de mechatronica. Gemotiveerde personen die graag in de techniek aan de slag willen maar op dit gebied nog weinig ervaring hebben. In het leerwerktraject mechatronica leer je de basisvaardigheden van een mechatronicamonteur. Dit gebeurd tijdens een leertraject van ongeveer een week. Na deze week ga je aan de slag in een instroomfunctie in de mechatronica. Tijdens deze instroomfunctie leer je in de praktijk de technische aspecten toepassen die horen bij de functie mechtronica. Als mechatronicamonteur heb je een mooie uitdagende baan en bovendien ook volop werkgelegenheid want mechtronicamonteurs worden overal gezocht in de techniek. Dit blijkt onder andere uit de vacatures die open staan. Zo kun je als mechatronicamonteur aan de slag in de elektrotechniek, machinebouw, apparatenbouw, servicemontage, plc techniek en procestechniek. Volop keuze dus voor aankomende mechatronicamonteurs in Friesland.

Welke ervaring heb je nodig?

Voordat je aan de slag kunt in een leerwerktraject mechatronica is het belangrijk dat je een bewuste keuze hebt gemaakt voor dit vakgebied. Hoewel het leerwerktraject mechtronica een goede start is ben je na een week natuurlijk nog geen volleert mechtronicamonteur. Daar gaan nog wel een paar jaar overheen. Dat zorgt er voor dat je rekening moet houden met een traject van meerdere jaren voordat je volledig zelfstandig aan de slag kunt in een functie in de mechatronica. In deze jaren zal je jezelf leergierig en gemotiveerd moeten opstellen in je werkveld. Je krijgt te maken met verschillende uitdagingen en zal vrijwel elke dag wat nieuws leren. Ervaring zorgt er voor dat je het vak uiteindelijk beheerst. Als je in een servicefunctie wil werken of wilt werken op verschillende locaties is het wenselijk dat je een rijbewijs hebt.

Over het bedrijf

Technicum is een technisch arbeidsbemiddelingsbureau met een grote klantenkring door heel Nederland. Deze leerwerktraject functie in de mechatronica staat open in Friesland. Je kunt op deze functie solliciteren waarna je een loopbaanbegeleidingsgesprek krijgt met intake. Daarbij wordt ingezoomd op jouw persoonlijke wensen en motivatie. Je leert tijdens dit gesprek jouw specifieke mogelijkheden om aan de slag te gaan in een sector en een bedrijf dat bij jou past. Het leerwerktraject gaat van start in week 22 van dit jaar. Dat is vrij snel waardoor je meteen actief jouw loopbaan in de mechtronica kunt vormgeven.

Arbeidsvoorwaarden

Heb je interesse in een loopbaan in de mechatronica maar heb je nog weinig ervaring in deze sector? Dan is het leerwerktraject dat we in deze vacature aanbieden geschikt voor jou. Je kunt werken en leren. Tijdens het inwerkprogramma leer je via het Technicum ONE traject de basis aan van mechatronica. Dit is een weekprogramma dat volledig voor je betaald wordt alleen ontvang je in deze eerste week nog geen loon. Dat is logisch want je zit in een leertraject. Na deze opleidingsweek ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf en ontvang je ook salaris. Dit salaris zal afhankelijk van de sector rond de 2400 euro liggen bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer woonwerkverkeer. Daarnaast kun je instromen in een BBL traject mechatronica met een bijbehorend contract voor bepaalde tijd. Na afloop van het BBL traject kun je bij de meeste bedrijven rechtstreeks in dienst komen met een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Klik dan snel op de knop BBL Technicum om meer informatie in te winnen of om een persoonlijk loopbaangesprek in te plannen in het kader van Technicum ONE mechatronica.