Vacature leerwerktraject installatietechniek Friesland vanaf  week 24 in 2023

Heb je altijd al in de installatietechniek willen werken en een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van Nederland. Heb je interesse in verwarmingstechniek en klimaatbeheersing maar heb je nog niet eerder een opleiding in deze vakgebieden gevolgd? Dan is dit leerwerktraject een ideale opstap voor jou. Via het Technicum ONE installatietechniek programma leer jij namelijk de basisvaardigheden die je nodig hebt om als assistent installatiemonteur aan de slag te gaan bij een leuk bedrijf bij jouw woonplaats in de buurt. Technicum zoekt namelijk starters in de installatietechniek in Friesland. Je leert in een periode van een week in een praktijkruimte bij een ROC alle werkzaamheden die je nodig hebt om in de praktijk een ervaren monteur te ondersteunen. Omdat je de basis beheerst kun je in de praktijk de rest leren tijdens een leerwerktraject in de vorm van een BBL installatietechniekopleiding. Technicum ONE vormt een belangrijke eerste schakel in jouw loopbaan in de installatietechniek omdat dit opleidingsprogramma heel praktijkgericht is. Juist in de installatietechniek is ervaring en vakwerk van groot belang omdat een groot deel van het werk in deze sector met de handen wordt gedaan.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor het Technicum ONE installatietechniek programma is een goede motivatie van groot belang. Je moet echt een bewuste keuze maken voor de installatietechniek. Daarvoor kun je van te voren zoveel mogelijk informatie opzoeken over de werkzaamheden van een installatiemonteur op internet. Je kunt verschillende vacatures lezen en daarnaast ook instructiefilmpjes bekijken over installatietechniek. Zo weet je in theorie wat je kunt verwachten in de installatietechniek. Deze kennis vormt een basis die je in het Technicum ONE programma verder kunt uitbouwen in de vorm van handvaardigheid.

Met een goede motivatie en een duidelijke loopbaankeuze voor de installatietechniek is een belangrijke basis gelegd voor een traject tot zelfstandig installatiemonteur. Deze monteurs werken overigens op verschillende locaties door heel Friesland. Daarom is een rijbewijs vereist. Verder is het belangrijk dat je veilig kunt werken en veiligheidsinstructies kunt begrijpen. Als je aan deze aspecten kunt voldoen ben jij klaar voor het Technicum ONE opleidingsprogramma.

Over Technicum ONE installatietechniek

Technicum ONE installatietechniek is een speciaal programma waarin deelnemers in een week tijd oefenen met verschillende werkzaamheden in de installatietechniek. Hierbij kun je denken aan het maken van koppelingen tussen leidingen, het buigen van leidingen en het monteren van componenten. Daarnaast leer je gereedschappen in de installatietechniek op een vakkundige manier te gebruiken. Bovendien leer je veilig te werken en verspilling van materiaal en tijd te voorkomen. Technicum ONE kan je natuurlijk niet in één week alles leren over de installatietechniek. Het programma moet daarom als een basis worden beschouwd voor een verder leerwerktraject in de techniek. Na het weekprogramma zijn er nog twee terugkomdagen voor Technicum ONE en zal aansluiten deelgenomen kunnen worden aan een BBL traject installatietechniek welke door Technicum geheel verzorgd zal worden in samenwerking met een Regionaal Opleidingscentrum.

Arbeidsvoorwaarden Technicum ONE

Heb je interesse gekregen in Technicum ONE? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten maar ook wat je kunt verdienen. De opleidingsweek van Technicum ONE wordt voor je betaald en volledig voor je verzorgd. Je hebt een contactpersoon van Technicum waar je al je vragen aan kunt stellen. Daarnaast heb je ook nog een vestiging die je ondersteund bij vragen over jouw loopbaan. Je ontvangt tijdens de opleidingsweek van Technicum ONE geen loon omdat je in die week feitelijk aan het leren bent en nog geen werk uitoefent. Na de opleidingsweek ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf en ga je dus werken en leren. Dit leren en werken betekent ook dat je geld gaat verdienen. Het salaris zal rond de 2400 euro bruto per maand zitten bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt reiskostenvergoeding en daarnaast krijg je werkkleding van Technicum. Verder krijg je ook nog gereedschap in bruikleen. Omdat Technicum veiligheid enorm belangrijk vind kun je kosteloos opleidingen en trainingen volgen met betrekking tot veiligheid. Hierbij kun je denken aan VCA certificaten maar ook NEN certificaten zoals NEN 3140 en NEN 1010.

Solliciteren naar Technicum ONE installatietechniek?

Heb je interesse in het installatietechniek traject van Technicum ONE? Klik dan snel op de knop vacatures Technicum of BBL Technicum om rechtstreeks met Technicum in contact te komen voor een Technicum ONE traject in de installatietechniek.