Vacature leerwerktraject installatietechniek Technicum Leeuwarden vanaf 16 november 2022

Heb je altijd al in de installatietechniek willen werken maar heb je nooit de stap genomen? Dan is dit programma ideaal voor jou. Technicum heeft namelijk een speciaal programma ontwikkelt waarin je zonder technische kennis of diploma’s deel kunt deelnemen. Het Technicumprogramma heet Technicum ONE omdat hiermee de eerste stap wordt gezet richting een loopbaan in de installatietechniek. Tijdens Technicum ONE ga je samen met een team van ongeveer tien Technicum collega’s aan de slag met een installatietechniek voorschakeltraject. Dit traject bestaat uit een periode van 8 weken. In de eerste week leer je in vier dagen tijd de basisvaardigheden van installatietechniek. Een paar weken later volgen twee terugkomdagen waarin je nog specifieke kennis kunt opdoen. Nadat je de basiskennis hebt opgedaan kun je starten met een doorbetaalde stage bij één van de aangesloten technische leerbedrijven. Tijdens het leerwerktraject Technicum ONE leer je verschillende aspecten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het herkennen en gebruiken van specifiek gereedschap voor installatiemonteurs;
 • Aanbrengen van leidingen en koppelingen;
 • Het lezen van installatietechnische tekeningen en schema’s;
 • Alles over de veiligheid op de werkvloer;
 • Daarnaast krijg je de mogelijkheid om aanvullend een VCA certificaat te behalen.

In het voorschakeltraject ben je nog geen ervaren monteur maar een assistent. Dat betekent dat je tijdens het leren en werken jouw vaardigheden verder in de praktijk gaat brengen. Daarbij ga je het vakmanschap leren van een ervaren installatiemonteur. Technicum werkt met verschillende erkende leerbedrijven. Hierdoor heb je ruime keuze en kun je projecten doen in bijvoorbeeld: de woningbouw, utiliteit, industrie en in duurzame / hernieuwbare energie zoals het plaatsen van warmtepompen. In februari volgend jaar kun je aan de slag met een BBL opleiding installatietechniek niveau 2 of niveau 3. Dit is afhankelijk van je vooropleiding.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit unieke leerwerktraject heb je geen ervaring nodig in de techniek. Natuurlijk is technische kennis wel gewenst maar het is beslist geen vereiste. Motivatie is wel zeer belangrijk. Je moet een bewuste keuze maken voor het vak installatietechniek. Er wordt veel in jou geïnvesteerd daarom willen de opleiders en bedrijven dat je zeker weet dat je een toekomst in de installatietechniek wil voortzetten. Je staat open voor een nieuwe uitdaging en je wil opgeleid worden tot volwaardig installateur. Verder moet je minimaal in staat een MBO opleiding niveau 2 te volgen. Bovendien moet je ook de tijd en ruimte hebben om een leerwerktraject te volgen. Verder is het belangrijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en eigen vervoer.

Over het bedrijf

Je komt in dienst bij Technicum. Dit is een intermediair die de arbeidsmarktspecialist is voor technisch specialisten in heel Nederland. Technicum zoekt, bemiddelt en begeleid talenten in elke fase van hun carrière! Daar is Technicum ONE een belangrijk voorbeeld van. Het Technicum ONE opleidingsprogramma is speciaal door en voor Technicum ontwikkeld. Dat zorgt er voor dat dit traject uniek is. Technicum ONE wordt op dit moment op 3 technische gebieden geboden; elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica. Naarmate de behoefte aan technisch personeel op andere vlakken in de techniek gaat groeien kunnen er meer Technicum ONE opleidingen ontwikkelt worden. Technicum zorgt er voor dat monteurs en andere medewerkers veilig kunnen werken met het juiste gereedschap. Bij interesse in het werkleer traject Technicum ONE kun je contact opnemen via deze website of langs gaan bij één van de Technicum vestigingen in het Noorden van het land: Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Alkmaar of Sneek.

Je ontvangt van Technicum

Een unieke kans om een nieuw vak te leren waar je de toekomst mee tegemoet kan gaan! Technicum regelt het volgende voor je:

 • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste baan;
 • Salaris vanaf het moment dat de stage start;
 • Werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen:
 • Handgereedschap en eventueel elektrisch gereedschap in bruikleen;
 • Passende leerwerkplaats bij jou in de buurt;
 • Persoonlijke begeleiding op de werkplek;
 • Alle opleidingskosten en cursusgeld worden voor je betaald;
 • Een vaste consultant als aanspreekpunt.

Solliciteren?

Heb je interesse gekregen in dit leerwerktraject neem dan direct contact op. Dit kan via de knop Technicum BBL in de menubalk of via het contactformulier op de website.