Leerwerktraject Technicum installatietechniek Groningen in januari 2023

Heb je interesse in de installatietechniek en zou je graag installatiemonteur willen worden? Heb je nog geen ervaring in de installatietechniek en ben je op zoek naar een ideale opstap? Dan is Technicum ONE installatietechniek een goede keuzen. Dit specifieke opleidingsprogramma start week 4 van 2023 op locatie Groningen. De inhoud van deze opleiding in de installatietechniek bestaat uit een vijfdaagse training op een opleidingsinstelling. Deze dagen vinden aaneengesloten van 23 t/m 27 januari plaats.

Aanvullend volgen twee specifieke dagen met trainingen: 1 dag Introductie elektro en 1 dag opleiding NEN-3140. Met de Technicum ONE training leg je een goede basis voor een verdere loopbaan in de installatietechniek. Zo kun je verder aan de slag met een BBL opleiding in de installatietechniek waardoor je in de toekomst kunt doorgroeien naar een functie als verwarmingsmonteur, monteur sanitair of een functie in de service waarbij je storingen en andere problemen oplost bij mensen thuis. Je kunt echter ook aan de slag in de woningbouw. De mogelijkheden zijn breed waardoor je als aankomend installatiemonteur altijd een keuze hebt om je loopbaan de gewenste richting op te sturen.

Welke ervaring heb je nodig?

Als je wilt starten met Technicum ONE installatietechniek is het belangrijk dat je een bewuste keuze maakt voor een functie in de installatiebranche. Je hebt een leergierige houden in wil graag met de handen werken. Daarnaast heb je een flexibele instelling waardoor je verschillende werkzaamheden uit wil voeren. Een rijbewijs is gewenst omdat je op verschillende locaties aan de slag gaat in het noorden van Nederland. Hou er rekening mee dat je als installatiemonteur ook regelmatig fysiek zwaar werk moet kunnen uitvoeren zoals het dragen en ophangen van cv-ketels, waterstofketels en sanitaire componenten.

Over de bedrijven waar je kunt werken

Als installatiemonteur liggen de vacatures voor het oprapen. Er zijn in het noorden van Nederland tientallen bedrijven waar je als assistent installatiemonteur kunt instromen. De keuze is zo breed dat advies op dit gebied vaak wenselijk is. Kortom welk installatiebedrijf past het beste bij jou? Welke werkzaamheden sluiten aan bij jouw vaardigheden? Deze vragen zijn vaak lastig te beantwoorden als je geen kennis hebt van de markt. Technicum heeft deze kennis wel en kan je daarom helpen bij het vinden van een passende baan. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw woonplaats, werkervaring, loopbaanwensen en dienstverband.

Arbeidsvoorwaarden

Je wordt als assistent installatiemonteur ingeschaald op basis van de cao voor metaal en techniek. Dan verdien je ruim boven het minimum loon. De opleidingen en trainingen die je moet volgen voor je werk worden voor je betaald. Daarnaast krijg je gereedschap in bruikleen en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals werkkleding. Je krijgt een contact voor bepaalde tijd en krijgt ook de mogelijkheid om een opleidingscontract te ontvangen als je een BBL traject installatietechniek gaat volgen. Een vast contract is ook mogelijk na afloop van jouw BBL traject en contract voor bepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact op via de knop vacatures in de menubalk van deze website. Als je meer wilt weten over Technicum ONE dan kun je op de knop BBL Technicum klikken.