Vacature koelmonteur installatietechniek Friesland vanaf 14 december 2022

Heb je ervaring in de koeltechniek of ben je een installatiemonteur en wil je graag aan de slag in de koeltechniek? Dan is deze vacature voor koelmonteur in Friesland interessant voor jou. Koelinstallaties vormen een belangrijk onderdeel in de techniek. Doormiddel van koelinstallaties kunnen voedingsmiddelen langer houdbaar blijven en kunnen ook woningen en utiliteitspanden worden gekoeld in de zomer. Koeltechniek is een specialisatie en de stoffen waarmee gewerkt wordt moeten met veel zorgvuldigheid en nauwkeurigheid worden behandeld. Daarom worden koelmonteurs vaak opgeleid met specifieke certificaten zoals het STEK certificaat of F-gassen certificaat. Een ervaren koelmonteur kent deze begrippen. Heb je deze papieren echter nog niet dan kun je deze halen bij het bedrijf.

Welke ervaring heb je nodig?

Voordat je in de koeltechniek aan de slag kunt moet je natuurlijk wel een beetje weten wat koeltechniek is. De basiskennis kun je aanleren in de installatietechniek zodat je jezelf later verder kunt gaan verdiepen in dit vakgebied. De koeltechniek kan worden aangeleerd in de praktijk en daarnaast heb je een certificaat nodig zodat je veilig en milieuvriendelijk kunt werken. Als koelmonteur moet je dus ook nauwkeurig zijn en goed het milieu voor ogen hebben als je het werk uitvoert. Een mbo opleiding in de installatietechniek op minimaal niveau 2 is vereist. Daarnaast is praktijkervaring in de installatietechniek of koeltechniek zeer gewenst. Een rijbewijs is handig maar niet altijd noodzakelijk. Een flexibele instelling is wel noodzakelijk.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je als koelmonteur of monteur koeltechnische installaties aan de slag kunt is professioneel en gespecialiseerd in koeltechniek in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om gebouwen, voertuigen, transportmiddelen en vriesinstallaties voor levensmiddelen, dit bedrijf heeft alle expertise. En de monteurs natuurlijk ook! Dat is een groot voordeel voor de monteurs die zichzelf willen ontwikkelen en doorgroeien naar een verantwoordelijke functie op dit gebied. Het bedrijf heeft ongeveer 30 werknemers in dienst in verschillende functies van technisch tot administratief.

Arbeidsvoorwaarden

Een koeltechnisch monteur kan een salaris rond de 2800 euro bruto per maand verdienen. Dit salaris kan echter hoger zijn naar mate de monteur meer papieren heeft en meer verantwoordelijkheid kan dragen. Als monteur in de koeltechniek heb je een mooie functie en wordt je veel gevraagd voor verschillende projecten. De baan is afwisselend maar ook gespecialiseerd. Je kunt opleidingen volgen op kosten van het bedrijf en doorgroeien. Daarnaast kun je reiskostenvergoeding krijgen wanneer je met eigen vervoer naar het bedrijf gaat rijden. Je krijgt persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding ter beschikking zodat je altijd veilig en gezond je werk kunt doen.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan snel contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk.