Vacature junior technisch calculator Friesland vanaf 14 december 2022

Heb je een opleiding in de techniek gevolgd en kun je goed rekenen? Dan is de vacature junior technisch calculator misschien interessant voor jou. Voor projecten in de techniek worden vaak calculaties gemaakt. Deze worden meegenomen in offertes richting klanten maar kunnen ook aan het bedrijf duidelijk maken wat de kostprijs is van een project. Daarbij wordt gekeken naar materialen, tijd en ook naar capaciteit. Een calculator is iemand die nauwkeurig werkt en een goed cijfermatig inzicht heeft. Als calculator heb je veel verantwoordelijkheid maar werk je ook samen met inkopers, werkvoorbereiders en andere specialisten in het middenkader. Ook met tekenaars en engineers kun je samenwerken. Iedereen levert zijn of haar deel in het ontwerp en de berekening voor projecten. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor het cijfermatige gedeelte. Heb je interesse in deze werkzaamheden? Dan kun je direct solliciteren via internet.

Welke ervaring heb je nodig?

Een mbo opleiding in de techniek op minimaal niveau 4 is vereist. Een relevante opleidingsrichting kan middenkaderengineering zijn maar ook werktuigbouwkunde, metaaltechniek of installatietechniek. Het is belangrijk dat je goed kunt werken met computers en rekenprogramma’s. Je kunt goed met cijfers omgaan en hebt inzicht in kosten en baten van projecten. Je bent verder iemand die klantvriendelijk is en goed kan communiceren met zowel collega’s, opdrachtgevers als met leveranciers.

Over het bedrijf

Je kunt aan de slag als calculator bij een groot bedrijf in de installatie en constructie van gebouwen voor de agrarische sector. De projecten die dit bedrijf uitvoert zijn divers en vinden plaats over de gehele wereld. Je hebt een belangrijk rol op kantoor maar bent daarnaast ook wel aanwezig bij gesprekken met klanten van het bedrijf. Het bedrijf werkt teamgericht waarin iedereen een taak of functie vervuld op basis van zijn of haar expertise. Hoe meer ervaring je hebt hoe groter jouw meerwaarde voor het bedrijf. De producten die het bedrijf levert zijn hoogwaardig en het bedrijf staat verder bekend om het leveren van goede adviezen aan haar klanten. Het bedrijf is goed te bereiken vanuit Leeuwarden, Drachten, Burgum en Dokkum.

Arbeidsvoorwaarden

Een junior calculator zal instromen in een salaris tussen de 2400 en 2600 euro per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur. Je salaris gaat natuurlijk omhoog als je zelfstandig inzetbaar bent. Ben je vanaf dag één al zelfstandig inzetbaar dan zul je ook een hoger salaris kunnen verdienen bij aanvang van de functie. Het bedrijf geeft opleidingen en trainingen aan haar personeel ten behoeve van de persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kunnen personeelsleden ook zelf een aanvraag indienen voor een speciale opleiding in het vakgebied. De opleidingen worden echter betaald door het bedrijf. Verder betaald het bedrijf reiskosten uit aan haar personeel. Het is mogelijk om vast in dienst te treden bij het bedrijf. In eerste instantie werk je echter op basis van een tijdelijk contract. Dit contract kan voor onbepaalde tijd worden naar mate je langer in dienst bent.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan snel contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk.