Vacature servicemonteur installatietechniek Friesland vanaf 14 december 2022

Heb je ruime ervaring in de installatietechniek en ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan dan is een functie als servicemonteur in de installatietechniek wellicht interessant voor jou. Servicemonteurs vormen het visitekaartje van installatiebedrijven richting de klanten. Je bent het gezicht van het bedrijf en hebt daadwerkelijk contact met klanten. Je kunt oplossingsgericht denken en samen met de klant nagaan waar storingen zitten in de installatie en hoe installaties optimaal kunnen functioneren. Bovendien heb je een adviserende rol. Namens het bedrijf kun je ook klanten helpen om hun installatie nog beter of energiezuiniger te benutten. Zou je graag deze mooie functie willen uitoefenen? Neem dan de rest van de vacature door en solliciteer!

Welke ervaring heb je nodig?

Voordat je in een servicemonteurfunctie aan de slag kunt is het belangrijk dat je veel weet van verwarmingsinstallaties en klimaatbeheersing. Je hebt verstand van de systemen en je kunt ook een beetje storingen zoeken. Hoe je deze ervaring hebt aangeleerd is niet eens van heel groot belang. Of je dit nu in de praktijk hebt geleerd of tijdens een opleiding het belangrijkste is dat je in ieder geval de basis weet van problemen en storingen oplossen in de installatietechniek. Je bent communicatief vaardig en je bent echt een probleemoplosser. Dat betekent dat je eigenlijk niet in problemen denkt maar meer in uitdagingen. Je hebt een representatieve en klantgerichte houding. Daarnaast ben je in bezit van een rijbewijs en flexibel ingesteld.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de servicemonteurfunctie open staat is gevestigd in Friesland en is goed te bereiken vanuit Leeuwarden, Franeker, Sneek en Harlingen. Er werken ongeveer 20 tot 30 monteurs bij het bedrijf waarvan ongeveer 10 monteurs in de service worden ingezet. De servicemonteurs krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid met betrekking tot het invullen van hun agenda en functie. Natuurlijk is er ook een werkvoorbereider die meedenkt in oplossingen en is er een planner die ondersteund. Het bedrijf heeft mooie bedrijfsbussen die gevuld zijn met goed gereedschap en materiaal zodat je goed voorbereid aan de slag kunt op je klus waar die klus ook mag zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Een servicemonteur in de installatietechniek kan in 2022 ongeveer tegen de 3000 euro bruto per maand verdienen op basis van een dienstverband van 38 uur. Hoe meer ervaring je hebt hoe breder je ingezet kunt worden. Dat zorgt er voor dat je als installatiemonteur veel diversiteit in werkzaamheden kunt verwachten. De techniek staat niet stil en daarom worden regelmatig nieuwe systemen ontwikkelt. Gelukkig kun je kosteloos opleidingen en trainingen volgen zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in jouw vakgebied. Daarnaast krijg je uiteraard reiskostenvergoeding tegen de bedrijfsregeling die hiervoor van toepassing is.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan snel contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk.