Vacature junior lasser Friesland vanaf 12 juli 2023

Heb je wel eens een lastoestel gebruikt om je brommer of auto te repareren? Heb je interesse in lassen gekregen en zou je daarvan graag je beroep willen maken? Dan kun je jezelf aanmelden bij Technicum om aan de slag te gaan als beginnend lasser oftewel junior lasser. In deze functie krijg je de mogelijkheid om de lastechniek aan te leren. Je kunt tijdens je werk leren hoe je jouw lastoestel kunt instellen en aanpassen op de lasdraad en de dikte van het materiaal. Ook leer je technische tekeningen lezen zodat je jouw werkstukken ook kunt samenstellen. Verder krijg je in deze functie de mogelijkheid om verschillende lasposities te leren waardoor je allround ingezet kunt worden in verschillende projecten. De lastechniek die in de basis wordt gebruikt is MIG/MAG lassen. Dat is het lassen waarbij de draad door de lastoorts wordt doorgevoerd en waarbij je gebruik maakt van een inert gas of een actief gas afhankelijk van het materiaal dat je gaat lassen. Lijkt jou deze uitdaging leuk? Lees dan snel verder of solliciteer direct!

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt voor deze functie een beetje ervaring nodig in lassen. Met een beetje ervaring wordt bedoelt dat je wel eens geoefend hebt met lassen dat je wel eens een lastoestel hebt ingesteld. Deze basiskennis heeft jou laten besluiten om meer over lassen te weten te komen. Je bent nieuwsgierig naar een baan als lasser. Daar wil je graag meer van weten. Misschien wil je wel een lasopleiding volgen of training? Als je jezelf hierin herkend zit je goed. Dan ben je iemand die echt interesse heeft in lastechniek. We nodigen je van harte uit om te reageren.

Over het bedrijf

Technicum is een organisatie die contact heeft met verschillende metaalbedrijven en lasbedrijven door heel Friesland. Daarom heeft Technicum altijd een passende junior lasfunctie voor enthousiaste beginnende lassers beschikbaar. Samen met een consultant van Technicum kun je bekijken of er lasfuncties beschikbaar zijn in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Dokkum, Drachten, Harlingen of alle andere dorpen en steden in Friesland. De bedrijven waar Technicum bij aangesloten is zijn allemaal professioneel en erkende leerbedrijven. Daardoor kunnen de lassers die bij deze bedrijven aan de slag gaan op een veilige en vakkundige manier een vak leren in de lastechniek.

Arbeidsvoorwaarden

Als beginnend lasser ligt het salaris rond de 2200 a 2300 euro per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer laservaring je hebt hoe hoger het salaris is dat je kunt verdienen. Als lasser heb je de mogelijkheid om je steeds verder te specialiseren. Hierbij kun je denken aan verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG lassen, TIG lassen en BMBE lassen. Dat maakt je functie nog afwisselender. Zo kun je zowel aluminium, RVS en staal lassen of diverse andere legeringen en metalen. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Verder krijg je een reiskostenvergoeding voor de kilometers die je maakt met eigen auto of openbaarvervoer.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel via de knop vacatures Technicum.