Vacature lasser vanaf 31 maart 2023 in Friesland

Heb je ervaring als lasser en beheers je MIG/MAG of TIG lassen? Dan kan Technicum jou verschillende interessante lasfuncties voorleggen. Technicum is een grote intermediair op het gebied van technisch personeel. Dat betekent dat Technicum van haar opdrachtgevers verschillende vacatures binnen krijg. Deze opdrachtgevers zijn actief in de machinebouw, staalconstructie, scheepsbouw, jachtbouw of in het onderhoud van installaties in de procesindustrie. De lasfuncties zijn daardoor verschillend maar over het algemeen wordt MIG/MAG lastechniek en TIG laservaring gevraagd. Je hoeft uiteraard niet beide lasprocessen te beheersen. Wel is het belangrijk dat je in ieder geval één lasproces op niveau 1 a 2 beheerst zodat je redelijk zelfstandig aan de slag kunt in de lastechniek. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het is want dan kun je ook voor meer lasfuncties in aanmerking komen.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor een lasfunctie heb je vooral ervaring nodig in uitvoerend laswerk. Heb je bijvoorbeeld een paar jaar gewerkt als lasser bij een metaalbedrijf? Of heb je thuis een klushok met een BMBE, MIG/MAG of TIG lastoestel? Dan kun je via Technicum een passende baan vinden. Ben je iemand die meer kan en meer wil dan alleen lassen? Dat is dan mooi meegenomen. Voor bedrijven in de techniek zijn er verschillende mogelijkheden voor lassers. Dat betekent dat je niet de hele dag hoeft te lassen. Je kunt als je dat wilt ook werken in het samenstellen van machines en constructies. Kortom hoe breder jouw blik is op de techniek hoe breder je ingezet kunt worden. Echter is er ook voor mensen die alleen maar willen lassen voldoende werk.

Over het bedrijf

Technicum is een organisatie die contact heeft met duizenden klanten door heel Nederland. Alleen in Friesland heeft Technicum al contact met meer dan 100 metaalbedrijven. Al deze bedrijven zorgen er voor dat Technicum veel vacatures binnen krijgt. Deze vacatures maken dat Technicum een mooi aanbod kan samenstellen voor lassers die werk zoeken in Friesland. Technicum biedt naast werk ook opleidingen in de techniek. Deze worden uiteraard voor je betaald. Technicum is een bedrijf met aandacht voor de mens achter het werk. Dat zorgt er voor dat je bij Technicum nooit een nummer bent maar altijd persoonlijk wordt benaderd.

Arbeidsvoorwaarden

Als lasser kun je een mooi salaris verdienen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de sector waar je precies gaat werken maar ook afhankelijk van de cao, fulltime-parttime dienstverband en welke lasprocessen je precies beheerst. Neem contact op met Technicum om precies te weten te komen wat je kunt verdienen voor een bepaalde functie in de lastechniek. Technicum is een organisatie die jou ook verder kan helpen met een bepaalde loopbaankeuze. Wil je bijvoorbeeld nog meer leren over lassen of ook andere functies in de techniek volgen? Dan kun je via Technicum opleidingen en trainingen. Natuurlijk kun je reiskosten krijgen als je naar je werk moet reizen. Verder krijgt je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op via de knop vacatures in de menubalk. Wil je meer weten over opleidingen via Technicum? Klik dan op de knop BBL Technicum. Achter die knop tref je ook de informatie over Technicum ONE.