Vacature aankomend lasser Friesland vanaf 7 februari 2023

Heb je altijd al willen leren lassen en heb je een technische achtergrond dan is deze vacature geschikt voor jou. In een korte cursus van een aantal dagen leer je de basisvaardigheden van lastechniek aan. De basis van MIG/MAG en TIG lassen krijg je mee in een duidelijk en kort programma. Door deze vaardigheden kun je ook eenvoudige laswerkzaamheden uitvoeren in je functie. Dat is ideaal wanneer je een brede functie in de metaaltechniek wil uitvoeren en af en toe wil lassen. Hierbij kun je denken aan een montagefunctie maar ook aan een functie in de onderhoudstechniek. Als je deelneemt aan het opleidingsprogramma van Technicum kun je instromen in een baan in de metaaltechniek en werktuigbouwkunde. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Technicum en vraag naar het las leerwerktraject Technicum ONE.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt ervaring nodig in de techniek. Een uitvoerende technische functie in de metaaltechniek of in de montage is ideaal om je aan te melden voor een korte cursus in de lastechniek. Je leert MIG/MAG en TIG lassen voor beginners. Daardoor leer je namelijk extra vaardigheden die je in de praktijk ook regelmatig zult toepassen. Ook wanneer je wel wat ervaring hebt opgebouwd in de lastechniek vanuit je hobby en je wilt toch wat theoretische kennis opdoen, is dit traject heel geschikt voor jou. Het is belangrijk dat je ook na de opleiding af en toe gaat lassen zo kun je de lastechniek onderhouden en blijf je ook de komende jaren op niveau.

Over het bedrijf

Als je een basisopleiding in de lastechniek via Technicum hebt gevolgd kun je rekenen op de arbeidsbemiddeling vanuit Technicum. De consultants van Technicum helpen jou bij het vinden van een passende baan waarbij lastechniek aan de orde komt. Hierbij kun je denken aan functies als constructiebankwerker, montagemedewerker, onderhoudsmonteur, werktuigbouwkundige en machinebouwer. In feite zijn vooral jouw wensen en ervaringen van belang bij het bepalen van een passende functie voor jouw toekomst. De consultant van Technicum heeft een breed netwerk waarin jouw wensen kunnen worden meegenomen en worden vergeleken met een passende vacature waarin ook lastechniek aan de orde komt. Dan kun je meteen jouw nieuwe vaardigheden in de lastechniek toepassen.

Arbeidsvoorwaarden

Heb je interesse in deze vacature gekregen dan kun je rekenen op een mooi opleidingstraject in de lastechniek waarin je in zes dagen de basis leert van lassen. Voor ervaren lassers is dit bovendien een leuke opfriscursus. Je ontvang de cursus bovendien gratis als je daarna via Technicum aan de slag gaat bij één van de erkenden leerbedrijven waar Technicum bij is aangesloten. Technicum onderhoud goed contact met haar technisch personeel zodat je ook in de toekomst trainingen en opleiding kunt volgen in de techniek. Je krijgt een salaris conform de cao kleinmetaal en de cao voor de grootmetaal. Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je aan de slag gaat en de cao waaronder dat bedrijf valt. Je wordt betaald volgens de inlenersbeloning van het bedrijf waar je gaat werken. Zo verdien je altijd in de zelfde schaal als je collega’s. Je kunt fulltime of parttime aan de slag, dit is afhankelijk van je wensen. Daarnaast kun je een contract voor bepaalde tijd ontvangen met de mogelijkheid om vast in dienst te treden.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature en wil je jezelf ontwikkelen in de lastechniek? Reageer dan snel via de knop vacatures Technicum in de menubalk.