Vacature aankomend mechatronicamonteur Friesland vanaf 4 januari 2023

Heb je altijd al in de techniek willen werken en ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je loopbaan? Pak je kans en ontwikkel jezelf in de richting van mechatronica. Mechatronica is een technische richting die veel wordt gevraagd in vacatures door bedrijven op de technische arbeidsmarkt. Met kennis over mechatronica kun je rekenen op veel loopbaanmogelijkheden binnen de techniek. Heb je geen kennis van mechatronica maar wil je hierover meer weten? Dan heeft Technicum een ideale oplossing voor jou. Met het opleidingsprogramma Technicum ONE mechatronica leer je in korte tijd alle basiskennis aan voor een assistentfunctie in de mechatronica. Dit programma gaat van start vanaf 3 januari 2023. Hieronder lees hoe het programma er uit ziet.

Welke ervaring heb je nodig voor Technicum ONE?

Bij Technicum ONE komt ervaring op de tweede plaats en motivatie op de eerste plek. Kortom er wordt veel belang gehecht aan deelnemers die gemotiveerd zijn om een mechatronica opleiding te volgen en hiervoor een bewuste keuze hebben gemaakt. Dit belang weegt zwaarder dan diploma’s of werkervaring in de techniek. Ervaring kun je namelijk leren maar motivatie zegt wat over je drijfveren. Daarom is Technicum op zoek naar gedreven deelnemers voor Technicum ONE. Als jij een bewuste keuze maakt voor het mechatronica vakgebied dan zit je goed. Wil je jezelf nog verder ontwikkelen dan is dat helemaal uitstekend. Na Technicum ONE kun je namelijk ook een opleiding mechatronica in BBL vorm volgen. Daarmee kun je doorgroeien naar een MBO niveau 4 opleiding. Uiteraard is het belangrijk dat je leergierig bent en een flexibele instelling hebt. Door die twee eigenschappen heb je een goede basis om het programma succesvol af te ronden. Een rijbewijs is overigens ook wel handig omdat je daardoor mobieler bent op de arbeidsmarkt en bij verschillende opdrachtgevers kunt worden voorgesteld nadat je de opleiding hebt behaald.

Over Technicum

Technicum is de specialist op de flexibele technische arbeidsmarkt. In heel Nederland heeft Technicum vestigingen. Daardoor is er bijna altijd wel een Technicum vestiging bij jou in de buurt. Technicum heeft een goed beeld van de technische arbeidsmarkt. Er komen veel vacatures binnen en bovendien is het contact met technische opleidingsinstellingen uitstekend. Daardoor kunnen de consultants van Technicum iemand die in de techniek aan de slag wil een uitstekend advies geven. Wat de werkervaring of opleidingsachtergrond van iemand ook is, als je aan de slag wil in de techniek is Technicum de ideale instantie om contact mee op te nemen.

Wat leer je tijdens Technicum ONE mechatronica?

Technicum biedt een startopleiding in de mechatronica. Het instapniveau is zo opgezet dat je met vrijwel elke opleidingsachtergrond kunt deelnemen. Het opleidingsprogramma van Technicum ONE mechatronica is breed en legt een nadruk op de elektrotechnische kant van mechatronica. Dat blijkt ook uit de inhoud van de opleiding. In een traject van 8 weken waarvan vier aaneengesloten trainingsdagen en twee terugkomdagen leer je in Zwolle de volgende aspecten:

  • Werken conform NEN 3140 en IEC 60092-509 – theorie
  • Werken conform NEN 3140 en IEC 60092-509 – practicum
  • Schakeltechniek
  • Elektrische aandrijftechniek
  • Inspectie elektrische aandrijfsystemen
  • Eerstelijnsstoringen schakeltechniek
  • Eerstelijnsstoringen elektrische aandrijfsystemen
  • Verdeelinrichting
  • Eerstelijnsinspectie elektrische installaties
  • Eerstelijnsstoringen verdeelinrichtingen
  • Mechanische aandrijftechniek

Na afloop van Technicum ONE kun je meteen aan de slag via Technicum in de mechatronica of je kunt ook eerst een betaalde stage volgen. Wil je een uitgebreid programma of meer informatie? Neem contact op met een Technicum-vestiging bij jou in de buurt.

Solliciteren en aanmelden?

Wil jij jezelf aanmelden voor het Technicum ONE mechatronica traject? Dan kun je klikken op de knop Technicum BBL in de menubalk. Via die knop kom je namelijk ook in contact met de website van Technicum en kun je ook vragen stellen over het opleidingstraject en de deelname daaraan.