Technicum one Mechatronica gaat in Zwolle van start vanaf 3 januari 2023

Mechatronica wordt veel gevraagd in vacatures op de technische arbeidsmarkt. Met een opleiding in de mechatronica kun je rekenen op veel loopbaanmogelijkheden binnen de techniek. Daarom heeft Technicum het opleidingsprogramma Technicum ONE mechatronica ontwikkeld. Dit programma gaat van start vanaf 3 januari 2023. Hieronder kun je lezen wat je kunt worden met een opleiding mechatronica.

Wat kun je met een mechatronica opleiding?

Werknemers met een opleiding mechatronica kunnen aan de slag in verschillende sectoren en functies. Hierbij kun je denken aan monteurs die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van nieuwe machines maar ook aan specialisten die zich bezig houden met het ontwikkelen en fabriceren van robots. Daarnaast worden er ook veel monteurs met een mechatronica opleiding gevraagd in het onderhoud van machines en productielijnen bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie en de productie van grondstoffen, transportmiddelen en duurzame installaties. Zonder mechatronicamonteurs zou een groot deel van Nederland stil staan. Daarom zijn deze monteurs van groot belang voor de maatschappij.

Jij kunt een mechatronica monteur worden! De eerste stap op weg naar een loopbaan als mechatronicamonteur is Technicum ONE.

Wat leer je tijdens Technicum ONE mechatronica?

Het opleidingsprogramma van Technicum ONE mechatronica is breed en legt een nadruk op de elektrotechnische kant van mechatronica. Dat blijkt ook uit de inhoud van de opleiding. Je leert in een periode van vier aaneengesloten trainingsdagen en twee terugkomdagen in Zwolle de volgende aspecten:

 • Werken conform NEN 3140 en IEC 60092-509 – theorie
 • Werken conform NEN 3140 en IEC 60092-509 – practicum
 • Inleiding elektrotechniek: schakeltechniek
 • Inleiding elektrische aandrijftechniek
 • Inspectie elektrische aandrijfsystemen
 • Eerstelijnsstoringen schakeltechniek
 • Eerstelijnsstoringen elektrische aandrijfsystemen
 • Inleiding elektrotechniek: verdeelinrichting
 • Eerstelijnsinspectie elektrische installaties
 • Eerstelijnsstoringen verdeelinrichtingen
 • Inleiding mechanische aandrijftechniek

Voor een uitgebreid programma overzicht kun je contact opnemen met een Technicum-vestiging bij jou in de buurt. Hieronder lees je hoe je jezelf kunt aanmelden voor Technicum ONE.

Aanmelden voor Technicum ONE mechatronica

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie interesse gekregen in Technicum ONE mechatronica? Wil je meer weten over dit programma of wil je jezelf graag aanmelden? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om met Technicum in contact te komen. Je kunt bellen met een vestiging van Technicum bij jou in de buurt. Daarnaast kun je via het contactformulier een reactie insturen. Daarnaast kun je ook via de knop “BBL Technicum” reageren. Dan kom je op een pagina met veel informatie over Technicum ONE mechatronica maar ook over andere technische opleidingsrichtingen die via Technicum gevolgd kunnen worden.