BBL mechatronica is populair in de werktuigbouwkunde in 2019

De BBL opleiding mechatronica was ongeveer tien jaar geleden een vrij onbekende opleiding in Nederland. Inmiddels is dat compleet veranderd en is mechatronica een veel gevraagde opleiding in vacatures in de metaaltechniek. Bedrijven in de machinebouw zijn op zoek naar sollicitanten met een mechatronica achtergrond maar ook bedrijven in de procestechniek en energietechniek vinden de opleiding mechatronica relevant. Geen wonder dat de opleiding mechatronica in veel vacatures op internet wordt genoemd.

Wat is mechatronica?
De opleiding mechatronica is een behoorlijk brede opleiding. De opleiding is in feite een samenvoeging tussen mechanische techniek, elektrotechniek en elektronica. Juist elektrotechniek en elektronica worden in de verregaande automatisering in de techniek steeds belangrijker. Op de opleiding mechatronica leert de aankomende monteur vaak ook de basisprincipes van automatisering en programmering. PLC en SCADA komen voornamelijk aan de orde in de onderhoudstechniek en procestechniek in de maakindustrie. In deze sector werken veel werknemers met een mechatronica achtergrond. Maar ook in de ontwikkeling van nieuwe machines werken veel engineers met een mechatronica opleiding.

Aan de slag met opleiding mechatronica
Twijfel je of mechatronica bij je past dan is het verstandig om meer informatie in te winnen. Via het technische uitzendbureau Technicum waar wij mee samenwerken kun je meer informatie krijgen over je loopbaankansen met een mechatronica opleiding. Ook kunnen de consultants van Technicum duidelijk vertellen waar je op moet letten als je nadenkt over de opleiding mechatronica. Technicum biedt verschillende technische opleidingen aan in een BBL vorm. Ook de opleiding mechatronica wordt in een BBL vorm aangeboden. Klik op de knop “BBL Technicum” om hier meer over te weten te komen.