Zesde NOW aanvraagperiode van kracht vanaf 26juli 2021

De NOW regeling werd door de overheid ingevoerd om bedrijven te ondersteunen zodat ze de salarissen van werknemers konden blijven doorbetalen. Inmiddels is er sprake van een zesde NOW periode. Voor deze NOW kunnen ondernemers vanaf aankomende week opnieuw bij uitkeringsinstantie UWV aankloppen voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Deze regeling is van toepassing op ondernemers die nog altijd veel hinder ondervinden van de coronacrisis en natuurlijk de maatregelen die daaruit zijn voortgevloeid door de overheid.

Aanvraag voor zesde NOW periode

Vanaf maandag 26 juli tot en met eind september kunnen bedrijven weer een aanvraag indienen bij het loket voor de NOW-regeling. Dit loket is bedoeld voor werkgevers met een minimaal omzetverlies van 20 procent. Het loket staat dus volgende week weer open en de loonkosten die gedekt kunnen worden gaan over de maanden juli tot en met september van dit jaar. Voor bedrijven vormt de NOW-regeling een belangrijk onderdeel van de coronasteun die de overheid beschikbaar heeft gesteld. Doormiddel van deze steunpakketten wil het demissionaire kabinet de schade van de door de overheid bedachte coronamaatregelen proberen te beperken. De NOW bleek een belangrijke factor om de economie draaiende te houden ondanks de strenge maatregelen van de overheid.

Belangrijke aanpassing in NOW

Er is voor de zesde ronde NOW een belangrijke aanpassing doorgevoerd ten opzichte van de eerdere aanvraagperiode. Dit heeft de uitvoeringsinstantie UWV bekend gemaakt. Zo is het maximale op te geven omzetverlies voor de berekening van de tegemoetkoming voor de zesde aanvraagperiode begrensd op 80 procent. Dit is ook van toepassing als een bedrijf verwacht meer dan 80 procent omzetverlies te lijden.