Vraag naar technisch personeel ook groot in bouwvak 2021

De vraag naar technisch personeel is groot in 2021. Eigenlijk heeft de technische arbeidsmarkt niets of nauwelijks wat gemerkt van de coronacrisis. Vorig jaar en dit jaar is er nog steeds veel vraag naar technisch personeel. De vraag naar personeel in de bouw is onverminderd groot. Dat komt onder andere door de nieuwbouw van woningen en utiliteit. Daarnaast is in de bouw veel activiteit op het gebied van renovatie en verduurzaming. Verder valt het op dat de installatiebranche het steeds drukker krijgt. Er was al sprake van een behoorlijke werkdruk in de installatietechniek maar deze werkdruk is alleen maar toegenomen. De installatiebranche staat natuurlijk nauw in contact met de bouwsector maar is natuurlijk extra interessant vanwege de duurzaamheid op het gebied van warmtepompen, lagetemperatuursverwarming, zonnepanelen en andere duurzame installaties zoals aardwarmte.

Technische functies

Geen wonder dat de vraag naar installatiemonteurs en elektromonteurs zo enorm groot is. Bovendien is er ook nog een grote vraag in de metaaltechniek en werktuigbouwkunde. Hierbij kun je denken aan lassers, constructiebouwers, plaatwerkers, verspaners en mechatronicamonteurs. De vraag naar specialisten is al geruime tijd heel groot. Er is echter een duidelijke ontwikkeling gaande waarin merkbaar is dat er ook een toenemende vraag is naar aankomende vakkrachten. Hierbij kun je denken aan BBL-ers of schoolverlaters die binnen bedrijven een vak kunnen leren. Technicum is een organisatie die veel doet op het gebied van BBL. Dat maakt dit technische uitzendbureau een interessante speler op de technische arbeidsmarkt. Naast Technicum zijn er verschillende andere organisaties actief die een bijdrage willen leveren aan de invulling van de vacatures in de techniek.

Vacatures of BBL?

Voor Technicum is het invullen van technische vacatures al decennia lang haar belangrijkste taak geweest. Deze VCU gecertificeerde uitzendorganisatie is niet voor niets door heel Nederland actief. Nu de vraag naar technische arbeidskrachten aanhoudend hoog is zijn er verschillende andere uitzendbureaus die besloten hebben om ook in de techniek actief te worden. Dat is een logische beslissing maar een groot netwerk zoals Technicum dat heeft in de techniek heeft niet iedereen. Dat is ook niet eenvoudig in een korte tijd op te bouwen. De technische arbeidsmarkt draait om kennis en specialisatie. Er gaat tijd overheen voordat men dit beheerst. Mocht je zelf aan de slag willen in de techniek of op zoek zijn naar een BBL traject in een technische functie klik dan op de knoppen BBL of vacatures in de menubalk. Dan kom je rechtstreeks in contact met Technicum uitzendbureau.