In kwartaal 2 van 2021 is het marktaandeel elektrische auto’s in EU ruim verdubbeld

In het afgelopen kwartaal zijn in de EU 210.298 volledig elektrische auto’s geregistreerd. Dat is een toename van 231,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat zorgt er voor dat het marktaandeel van volledige elektrische aanzienlijk is toegenomen. Het afgelopen jaar was het percentage volledige elektrische auto’s nog 3,5 procent van het de gehele autoverkoop. Inmiddels is dat gestegen naar 7,5 procent. Dit heeft de brancheorganisatie ACEA bekend gemaakt. Deze brancheorganisatie heeft tevens bekend gemaakt dat de bestverkochte elektrische auto in de EU de Tesla Model 3 is geweest.

Vooral in de landen Duitsland en Spanje zijn volledig elektrische auto’s populair. In Duitsland nam de verkoop van elektrische auto’s toe met 357 procent en in Spanje was de toename zelfs 372,1 procent. Naast de verkoop van volledige elektrische auto’s nam ook de verkoop van plug-inhybride auto’s toe. Een hybride plug-in kan gemiddeld 30 tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Na dit aantal kilometers zal de brandstofmotor het overnemen. Volgens de ACEA zijn er 235.730 plug-inhybride auto’s op kenteken gezet. Dat is een toename van 255,8 procent.

Vooral in Italië zijn plug-inhybride auto’s in trek geweest in het tweede kwartaal van 2021. Dat kwartaal was er een toename van 659,3 procent in de verkoop van plug-inhybride auto’s in Italië. De populairste plug-in is de Volvo XC40. Daarna is de Ford Kuga het meest populaire model op dit gebied. Het aantal reguliere hybride auto’s dat in het tweede kwartaal op kenteken is gezet kwam uit op 541.162 exemplaren. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar. In totaal is het aandeel van reguliere hybride auto’s gestegen tot 19,3 procent in de totale autoverkoop.