Elektrische auto’s populair in EU kwartaal 3 van 2017

In het derde kwartaal van 2017 is de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s toegenomen in de Europese Unie. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Europese autobrancheorganisatie ACEA. In totaal steeg de verkoop van elektrische auto’s in het derde kwartaal met ongeveer 61 procent en kwam daardoor uit op 23.841 auto’s op jaarbasis.

De toename in de verkoop van elektrische auto’s was in bijna alle landen van de EU merkbaar. Ook in Nederland werden meer elektrische auto’s verkocht. Hier was sprake van meer dan een verdubbeling van de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s. In het derde kwartaal van 2016 werden nog 1.018 elektrisch aangedreven auto’s verkocht en in het zelfde kwartaal een jaar later werden dit 2.413 stuks.

Niet alleen de verkoop van elektrische auto’s nam toe ook de verkoop van hybride auto’s ging stijgen in de EU. Het derde kwartaal nam de verkoop van hybride auto’s toe met bijna 60 procent tot 110.778 stuks. Ook de verkoop van hybrides ging in Nederland omhoog met 56 procent. Dat komt neer op meer dan 4.500 hybride voertuigen.